Laba alternatīva Eiropas karstajiem hečbekiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ženēvas auto izstādē Toyota prezentēja sportiskās, klasiskās piedziņas kupejas koncepta FT-86 otro versiju, kas pēc jaunākās Autocar rīcībā esošās informācijas lielā mērā atbilst sērijveida modelim.

Sadarbībā ar Subaru izstrādātais auto ar Toyota zīmolu, atšķirībā no Subaru mašīnas, kas pagaidām ir tikai caurspīdīgs plastmasas gabals, jau principā esot gatavs - Ženēvā prezentētais FT-86 II par 95 procentiem atbilst sērijveida modelim. Kupejas garums ir 4235 mm, platums - 1795 mm, bet augstums 1270 mm, savukārt riteņu bāze ir 2570 mm.

Pēc britu izdevuma Autocar rīcībā esošās informācijas var noprast, ka auto būs spēcīgs konkurents karstajiem eiropiešu hečbekiem. Tā svars būs tikai 1100 kilogramu, kas ir par veseliem 200 kg mazāk nekā VW Scirocco, kas apgādāts ar 2 litru turbomotoru.

Foto: Toyota

FT-86 sērijveida versijai, ko jau standartā plānots apgādāt ar 18 collu riteņiem, būs 2 litru opozītmotors, kurš strādās pārī ar sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, ko atsevišķos tirgos varēs aizstāt ar sešu pakāpju automātu, kam pārnesumus varēs pārslēgt ar lāpstiņām pie stūres.

Automobilim paredzētā dzinēja tehniskie dati un arī patēriņš pagaidām netiek atklāti, taču aizkulisēs lēš, ka tas attīstīs ap 200 zirgspēkiem un ļaus līdz 100 km/h paātrināties apmēram septiņās sekundēs, kā arī sasniegt vairāk nekā 220 km/h maksimālo ātrumu.

Ja vien Japānā nenotiks vēl kāda dabas katastrofa, kas atstāj smagu iespaidu uz autoražotāju (protams, arī citu uzņēmumu, arī rezerves daļu piegādātāju) darbu, tad pārdošanā Toyota kupejai jānonāk nākamajā gadā. Autocar lēš, ka Lielbritānijas tirgū auto maksās aptuveni 25 tūkstošus sterliņu mārciņu.

Kā jau minēts, kupeja izstrādāta sadarbībā ar Subaru, kam būs savs šā modeļa analogs. Fuji Heavy Industries gan nesokas tik labi ar sērijveida mašīnas izstrādi kā kolēģiem no Toyota, taču galarezultāts varētu būt visai interesants - kompakts klasiskās piedziņas auto ar Subaru raksturīgām gaitas īpašībām un, iespējams, pat ar 260 zirgspēku motoru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu