DDT sāks ar izrādi "Puiši smaržo pēc apelsīniem"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

15. aprīli 19:00 „Dirty Deal Teatro” pirmizrādi piedzīvos Vladislava Nastavševa režisētā izrāde „Puiši smaržo pēc apelsīniem”, tā veidota pēc Gaja Devenporta stāsta motīviem. Lomās- Toms Auniņš un Jurijs Djakonovs. Izrādes tapšanas procesā tika pieņemts lēmums par aktieru maiņu un Mārci Lāci ir nomainījis Jurijs Djakonovs.

Radošā grupa par izrādi: „Divu jaunu futbolistu fiziskajai darbībai un pārdomām par futbola dabu un spēles jēdzienu kopumā tiks pretstatīts divu padzīvojušu antropologu dialoga ieraksts, kurā viņi runā par mītisko domāšanu, par to, vai tā ir tikai posms mūsdienu, civilizētā cilvēka domāšanā vai arī tā ir pilnīgi atšķirīgs pasaules uztveres un izzināšanas veids. Tādējādi jaunie futbolisti zināmā mērā tiks salīdzināti ar pirmatnējiem iedzīvotājiem. Izrāde veidojas kā fiziskā un radio teātra kolāža.”

V. Nastavševs studējis teātra režiju Londonā un Sanktpēterburgā, iestudējis izrādes Cochrane Theatre (Londonā) un Belvoir Theatre (Sidnejā). „DirtyDeal Teatro” skatītāji viņu atceras kā izrādes „Mitjas mīlestība” režisoru. 2010. gada “Spēlmaņu naktī”- V. Nastavševs, par izrādes ”Mitjas mīlestība” režiju, nominēts kategorijā “Gada jaunais skatuves mākslinieks”, viņa darbu augsti novērtējuši arī Krievijas teātra profesionāļi 2010. gada vasarā, Maskavā, V. Nastavševam tika piešķirta stipendija „Teātra iniciatīvu atbalstam”.

Izrādē futbolistu lomas atveido, divi citi, jauni un daudzsološi režisori- Jurijs Djakonovs un Toms Auniņš.

Abi studē režiju LKA 4. Kursā un „Dirty Deal Teatro” sastrādājušies jau iepriekš, piedaloties izrādes „BIKTS” tapšanā, J. Djakonovs kā aktieris, bet T. Auniņš ne vien veidojot izrādes muzikālo noformējumu, bet arī veidojot vienas izrādes daļas dramaturģisko materiālu.

Izrādes „Puiši smaržo pēc apelsīniem”

15. un 16. aprīlī 19:00

29. aprīlī 13:00 („Latvijas Jaunā teātra institūta” rīkotās Latvijas teātra skates ietvaros (izrāde ar subtitriem angļu val.)) un 19:00

30. aprīlī 19:00

„Dirty Deal Teatro” Rīga, Spīķeri, Maskavas iela 12/k2

Biļetes cena, gan iepriekšpārdošanā “Biļešu Paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv , gan pirms izrādes teātra kasē- 5 LVL, studentiem, skolēniem, pensionāriem - 3 LVL.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu