Rasmusens: Lībijas operācija turpināsies "tik ilgi, cik nepieciešams"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO militārā operācija Lībijā tiks turpināta "tik ilgi, cik nepieciešams", ceturtdien alianses ārlietu ministru sanāksmē apliecināja tās ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens. "Mēs esam apņēmības pilni sniegt visus nepieciešamos resursus un nodrošināt maksimālu operācijas elastīgumu mūsu mandāta ietvaros," apliecināja ģenerālsekretārs.

"Pret leģitīmiem mērķiem tiks saglabāts augsts operācijas temps, un šo spiedienu mēs liksim lietā tik ilgi, cik nepieciešams."

Lībijas operācijā ir jāiesaista vairāk lidmašīnu, kas spētu īstenot augstas precizitātes triecienus, lai uzbruktu pilsētās paslēptajam smagajam bruņojumam, norādīja Rasmusens. "Lai izvairītos no civiliedzīvotāju upuriem, mums ir jābūt atbilstošam bruņojumam, tāpēc mums uzbrukumos gaiss-zeme ir vajadzīgs vairāk augstas precizitātes kara aviācijas iznīcinātāju sauszemes triecieniem," norādīja ģenerālsekretārs. "Esmu pārliecināts, ka dalībvalstis palīdzēs mums šo plānu īstenot."

Turklāt NATO ceturtdien pauda savu atbalstu iepriekš izskanējušajiem starptautiskajiem aicinājumiem Lībijas diktatoram Muamaram Kadafi atteikties no varas.

"Mēs paužam gandarījumu par vakar (trešdien) Dohā notikušo kontaktgrupas sanāksmi un atbalstam aicinājumu Kadafi atteikties no varas," teikts alianses ārlietu ministru sanāksmē pieņemtajā deklarācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu