Liene Candy: «Mani neuztrauc, ka cilvēki lejupielādē manu mūziku» (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Par godu Starptautiskajai intelektuālā īpašuma dienai tirdzniecības centrā «Stockmann» norisinājās koncerts. Koncertā piedalījās arī populārā pašmāju deju mūzikas izpildītāja Liene Candy. Dziedātājai ir savs viedoklis par intelektuālo īpašumu un tā izmantošanu.

«Mani tas neuztrauc, ka cilvēki internetā lejupielādē manu mūziku un tādējādi it kā zog no manis. Es priecājos, ka cilvēki vēlas klausīties manas dziesmas. Es tās rakstu cilvēkiem, un man ir vienalga, vai to lejupielādē par velti vai nopērk, izmantojot dažādas tam domātās mājas lapas,» savu nostāju skaidro Liene Candy.

Liene Candy uzskata, ka ikvienam mūziķim ir jāpriecājas, ka viņu vēlas klausīties, un nav jādomā par to, vai dziesmas vienkārši lejupielādē vai nopērk.

«Personīgi man tie simts lati, kas varbūt savācas gada laikā no ikvienas vietas, kur var iegādāties manu mūziku, neko daudz nemaina manā dzīvē. Es naudu pelnu, uzstājoties koncertos, ne pārdodot dziesmas,» skaidro mūziķe.

Dziedātāja stāsta, ka viņas draugi gan neaizraujas ar dziesmu lejupielādi, bet to, ka tiek lejupielādētas filmas, Liene Candy nenoliedz.

«Es neuzskatu, ka tas ir kaut kas slikts, ja cilvēki lejupielādē filmas un mūziku, un neuzskatu, ka šī rīcība kaut kā mazina mana intelektuālā īpašuma vērtību. Šādam īpašumam ir jāizplatās, un, ja tas izplatās un ar manu kā izpildītājas vārdu, viss ir lieliski,» tā Liene Candy.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu