Rēzeknes koris piedalīsies Pasaules koru olimpiādē (32)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ar uzvaru televīzijas šovā «Koru kari 3» Rēzeknes zaļo pakalnu koris dziedātāja Normunda Zuša vadībā ieguvis ceļazīmi uz Pasaules koru olimpiādi dalībai čempionu konkursa Popmūzikas un šova koru kategorijā. Tādējādi Rēzeknes zaļo pakalnu koris kļūst par pirmo zināmo dalībnieku no Latvijas, kas piedalīsies lielākajā koru dziedāšanas pasākumā pasaulē - Pasaules koru olimpiādē -, kas Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā 2014.gadā notiks Rīgā, informē nodibinājuma «Rīga 2014» sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Linda Pastare.

«Pasaules koru olimpiāde Rīgā būs neatkārtojama pieredze tās dalībniekiem. Rīgā ieradīsies ļoti spēcīgi šovu kori no visas pasaules, tāpēc īpaši priecājamies, ka dāvanu dalību Pasaules koru olimpiādē iegūst koris, kas ar saviem priekšnesumiem ir izpelnījies profesionāļu un Latvijas skatītāju simpātijas,» pauda nodibinājuma «Rīga 2014» vadītāja Diāna Čivle.

«Koru kari 3» žūrijas locekle Ieva Kerēvica norādīja, ka šovs kā formāts ir jauna pieredze mūsu dziedātājiem. «Es gribētu, lai mūsu šova kori parādās vislabākajā formā, visprofesionālākajā izpildījumā, kādu mēs vien varētu sagatavot. Es ļoti ceru un ticu tam, ka mēs to varam,» sacīja Kerēvica.

Pasaules koru olimpiādē, kas notiks Rīgā 2014.gadā no 9.jūlija līdz 19.jūlijam, piedalīsies 20 000 dalībnieku no 70 valstīm, kuri sacentīsies konkursa 29 kategorijās. Kategoriju skaitā ir arī sakrālā mūzika, tautas mūzika, džezs, laikmetīgā mūzika un citi žanri.

Latvijas koriem dalībai Pasaules koru olimpiādē ir īpaši pieteikšanās noteikumi. Vairāk informācijas par Pasaules koru olimpiādes norisi un iespēju koriem no Latvijas pieteikties gaidāmajam notikumam, atrodama oficiālajā mājaslapā «www.singriga.lv».

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu