Marts Kristiāns Kalniņš zina šova veiksmes atslēgu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ir klāt 28. aprīļa vakars un līdz ar to TV šova «Koru kari 3» fināls. Par pirmo vietu sacenšas divi kori Rēzeknes Zaļo pakalnu koris ar solistu Normundu Zušu priekšgalā, kā arī Cēsu Karmīna krāsas koris ar dziedātāju Martu Kristiānu Kalniņu priekšgalā. Kuram korim par labu kritīs kārtis, to redzēsim jau šovakar.

Cēsu Karmīna krāsas koris

Dziedātājs Marts Kristiāns Kalniņš uzskata, ka lielā kauja jau beidzās pusfinālā un fināla raidījums ir vairāk tādi kā svētki priekš abiem finālā iekļuvušajiem koriem. Veids kā parādīt ko esam divu mēnešu laikā paveikuši un priecāties, priecāties par dziesmu un priekšnesumiem.

«Negribētos teikt, ka šajā gadījumā otrās vietas ieguvējs būs pirmais no zaudētājiem. Ja palikšu otrais man vienalga būs liela gandarījuma sajūta. Liekot roku uz sirds varu teikt, ka esam izdarījuši visu neiespējamo, lai uzstātos tik labi cik spējam,» stāsta Marts Kristiāns Kalniņš.

Marts uzskata, ka jau kora nosaukumā ir ietverta viņa kora veiksmes atslēga. Karmīna krāsas koris sevī iekļauj nacionālismu, kas tiek nests cauri visiem šova «Koru kari 3» raidījumiem.

«Cenšamies nest cauri priekšnesumiem latvietību, nevis iet ceļu, kas iekļauj arī ārzemju mūzikas izmantošanu, jo šabloniski daudzās šova nedēļās, izdzirdot raidījuma tematiku, pirmais, kas nāk prātā ir kāda ārzemju dziesma. Arī fināla raidījumā nepazaudēsim nacionālismu, latviskumu, izpildīsim Jāņa Lūsēna dziesmu «Sapnis un mīlestība»,» savu veiksmes atslēgu izskaidro Marts.

Par lielāko savu veiksmes atslēgu Marts uzskata savu šovu pieredzi, jo ir piedalījies šāda veida šovos un veiksmes formula viņam ir zināma, tas ir mežonīgs darbs un ideju ģenerēšana.

«Rēzeknes Zaļo pakalnu koris no mūsu kora atšķiras ar to, ka viņos ir Latgales sirds siltums un milzīgs dabiskums,» aizdomājas Kalniņš.

Pēc šova dziedātājs vēlas nedēļu atpūsties, lai spētu paanalizēt visas uzstāšanās, atejot no šova un redzot visu no malas.

Rēzeknes Zaļo pakalnu koris

Rēzeknes Zaļo pakalnu kora vadītājs Normunds Zušs uz finālu raugās ar lielu prieku un milzīgu atbildības sajūtu, jo fināls ne tikai paver iespēju turpināt šovu, bet arī uzliek jaunus uzdevumus, kurus jāmēģina izpildīt nevainojami.

«Rēzeknes Zaļo pakalnu kora lielākais pluss ir mūsu vienotība, kopīgā dvēseliskā emociju uguns, kas nes sev līdz vienkāršību un sirsnību. Toties Cēsu Karmīna krāsas kora lielākais pluss ir pats

Marts Kristiāns Kalniņš, kurš ir ļoti vienkāršs, pozitīvs cilvēks, kuram ir milzīga muzikālā pieredze. Un kurš šajā šovā ir pierādījis sevi kā lielisks kora vadītājs,» par abu fināla koru plusiem stāsta Zušs.

Par spilgtākajām šova atnestajām atmiņām Zušs min pirmo šova nedēļu, kad viss bija tikai priekšā – nezināms un neizjusts. Zušam tieši pirmais kora sniegums un neaprakstāmās sajūtas kuras nāca līdzi ar pirmo uzstāšanos deva sajūtas, pozitīvisma lādiņu visam šova turpinājumam.

«Visi jautrie un smieklīgie atgadījumi manam korim ir notikuši mājupceļā, kā nekā mums jābrauc ir četras stundas autobusā. Šie braucieni patiesi spēj apvienot cilvēkus vienā dziesmā un pat dejā, jo 26 sēdvietu autobuss ir gana ērts un piemērots visu dziesmu horeogrāfijas atkārtošanai un apgūšanai, kas arī ir radījis ne vienu vien jautru mirkli,» smejoties stāsta Zušs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu