«Dienai» atkal varētu mainīties galvenais redaktors (40)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Laikrakstam «Diena» drīzumā atkal varētu mainīties galvenais redaktors. Pašreizējais redaktors Aigars Freimanis kopš pagājušās nedēļas ir paņēmis slimības lapu, un tiek prognozēts, ka savā amatā viņš atgriezties neplāno. Par gaidāmajām izmaiņām kolektīvs jau ir informēts, tomēr oficiāli «Diena» šīs ziņas vēl neapstiprina. Arī akciju sabiedrības «Diena» valdē briest izmaiņas, vēsta Latvijas radio (LR).

Amatā atgriezties neplānojot

Pats Freimanis šos faktus ne apstiprināja, ne noliedza. Tomēr neoficiāli LR kļuva zināms, ka

«Dienas» redakcijai jau pavēstīts, ka no nākamās nedēļas Freimaņa vietā varētu nākt kāds cits.

Noprotams, ka jaunā redaktora atrašana neesot vienkārša, jo pat uz laiku ieņemt šo amatu esot atteikušies gan Latvijas ziņu redaktore Zane Atlāce, gan komentētāju nodaļas vadītājs Andrejs Panteļejevs. Tomēr oficiāli laikraksta izdevēji šīs ziņas pagaidām nekomentē.

«Man pašreiz nav tāds komentārs. Freimaņa kungam ir slimības lapa,» sacīja SIA «Dienas mediji» mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Dābola. Viņa gan vēlāk precizēja, ka Freimaņa atlūgums nav saņemts, bet slimības lapa viņam ir līdz aprīļa beigām.

Nenoliedz, ka gaidāmas izmaiņas

Koncerna padomes priekšsēdētājs Jānis Maršāns, kurš pārstāv oficiālo īpašnieci - «Rīgas tirdzniecības ostu», ir atturīgs. «Tik konkrētas sarunas nav bijušas. Zinu, ka ir problēmas, cilvēks ir slims. Bet tā, ka konkrēti izlemts, tā nu gan vēl nebija. Nu, tā ir valdes priekšsēdētāja kompetence,» sacīja Maršāns.

Viņš gan nenoliedza, ka gaidāmas izmaiņas «Dienas» valdē: «Plāni visādi. Nē, pagaidām nekas nav noticis. Tas ir vairāk akcionāru lēmums. Visādas idejas. Ir dažādi piedāvājumi, vēl nav izlemts. Tas, ka mēs domājam, kā optimizēt, kā efektīvāk struktūru taisīt, tas tā ir. Bet nē, nekas vēl nav izlemts.»

Laikrakstu vada no šā gada sākuma

Jau vēstīts, ka Freimanis «Dienu» vada kopš šā gada 7. janvāra.

Freimanis dzimis 1960.gadā Rīgā. Latvijas Universitātē (LU) sācis studēt Fizikas un matemātikas fakultātē, bet, mainot studiju priekšmetus, 1987.gadā beidzis LU Vēstures un filozofijas fakultāti. No 1990. līdz 1994. gadam vadījis LU Socioloģijas katedru, 1991. gadā dibinājis sabiedrības un tirgus pētīšanas uzņēmumu «Latvijas fakti», kuru vadījis līdz iecelšanai par «Dienas» galveno redaktoru.

Koncerns «Diena» nodarbojas ar laikrakstu, žurnālu un grāmatu izdošanu, ziņu portālu veidošanu, preses piegādi un tipogrāfijas pakalpojumiem. «Dienas» koncernā ietilpst «Dienas mediji», «Izdevniecība Dienas žurnāli», «Abonēšanas centrs Diena», «Dienas grāmata», «Izdevniecība Dienas Bizness», «RPD», «Poligrāfijas grupa Mūkusala» un «Mūkusalas māja».

Vislielākās izmaiņas laikraksta radošo komandu skāra pirms vairākiem gadiem, kad līdzšinējais tās īpašnieks zviedru «Bonnier Business Press» to nolēma pārdot.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu