"Berimora" galvenā balva dāņu filmai "Karla un Katrīne"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēdzoties 9.Rīgas Starptautiskajam bērnu filmu festivālam "Berimors", pie bērnu žūrijas galvenās balvas "Berimora Lielais spilvens" tikusi dāņu režisores Šarlotes Saksas Bostrupas (Charlotte Sachs Bostrup) filma "Karla un Katrīne", kurā divu meiteņu draudzība tiek pārbaudīta ar kaimiņu zēna Jonasa parādīšanos, informēja "Berimors" preses centra vadītāja Eva Mežīte.

Savukārt skatītāju simpātiju balva "Berimora Mazais spilvens" šoreiz pasniegta vācu režisora Kristiana Ditera (Christian Ditter) filmai "Krokodili", kurā desmitgadīgā Hannesa lielākais sapnis ir kļūt par apkaimes foršākā grupējuma "Krokodilu bandas" biedru, taču, lai viņu tajā pieņemtu, ir jāiztur pārbaudījums, kuram seko virkne negaidītu notikumu, jauna draudzība un pat satikšanās ar īstu laupītāju bandu.

"Berimors" festivāla konkursā piedalījās astoņas pilnmetrāžas filmas, kuras vērtēja piecu bērnu žūrija. Šogad festivālā tika izrādītas vairāk nekā 30 unikālas, skaistas, labestīgas un aizraujošas pilnmetrāžas un animācijas īsfilmas no Ziemeļvalstīm, Centrāleiropas, kā arī īpaša Gruzijas un Latvijas animāciju filmu izlase.

Festivāla laikā bērniem bija iespēja piedalīties arī dažādās radošajās darbnīcās. Rīgā festivāla laikā notika režisores Māras Liniņas, animatores Daces Liepas un animācijas režisora, datormākslinieka Dzintara Krūmiņa radošajā darbnīcā, Liepājā - režisora Olafa Okonova darbnīcā, bet Cēsīs - Nila Skapāna un "Animācijas brigāde" meistarklases.

Liepājā festivāla viesiem komiksu žurnāla "Kuš" veidotāja Zane Zajančkauska stāstīja par komiksu kultūru, bet animācijas režisore Ingrīda Pičukāne lasīja lekciju ar demonstrējumiem par tēmu "Animācija mājas apstākļos jeb mazais kinobrīnums".

Bērnu žūrija 9.Rīgas Starptautiskajā bērnu filmu festivālā "Berimors" galveno balvu piešķir dāņu režisores filmai "Karla un Katrīne"
Bērnu žūrija 9.Rīgas Starptautiskajā bērnu filmu festivālā "Berimors" galveno balvu piešķir dāņu režisores filmai "Karla un Katrīne" Foto: publicitātes

Šogad pirmo reizi "Berimors" festivāla vēsturē tik plaši filmas tika izrādītas ne tikai Rīgā, bet arī citviet - Cēsīs un Liepājā, bet no 12.aprīļa līdz 14.aprīlim festivāla programma tiks izrādīta arī Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti". Šādu praksi plānots turpināt un patlaban sarunas par sadarbību sāktas jau ar Daugavpili un Kuldīgu, pauda Mežīte.

Šogad Rīgas Starptautiskā Bērnu filmu festivāla saimnieks, kas ir mopšu sugas suņuks Berimors, savā īpašumā ieguva īpaša dizaina un konstrukcijas velosipēdu, kura autori ir "Ērenpreiss" velosipēdu darbnīcas meistari, jo Berimors atbalsta veselīgu dzīvesveidu.

2012.gadā Rīgas Starptautiskais Bērnu filmu festivāls "Berimors" svinēs desmit gadu jubileju. Par godu šim notikumam Starptautiskais kino centrs sadarbībā ar žurnālu "Ilustrētā Junioriem" aprīlī sāka ilgtermiņa projektu, kura laikā katru mēnesi žurnālā tiks publicēts komiksa stāsts "Berimora kino piedzīvojumi". Nākamā gada sākumā visi stāsti tiks apkopoti un tiks izdots Berimora jubilejas komiksu žurnāls. Komiksa scenārija autors ir scenārists Ivo Briedis, animācijas zīmē animators Roberts Cinkuss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu