"Čiks un gatavs" ir labākais pavāršovs ģimenēm

Kaspars Zaviļeiskis
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNT

Latviešiem patīk gatavot ēst un attiecīgi labi paēst. Kā gan citādāk izskaidrot tā saukto pavāršovu daudzumu pašmāju televīzijās? Egila Zariņa "Rīta mikslim" (LNT), Mārtiņa Sirmā "Sirmā ēdienkaratē" (arī LNT), Mārtiņa Rītiņa "Kas var būt labāks par šo?" (LTV1) un Elmāra Taņņa "Garšu laboratorijai" (TV3) tagad pievienojies arī Laura Aleksejeva raidījums "Čiks un gatavs" (arīdzan LNT).

Laurim Aleksejevam, kā zināms, šī nebūt nav debija TV pavāra lomā, jo savulaik TV3 viņš bija "Glābējkomandas "Cepums"" dalībnieks. Jāatzīst, ka gana atraktīvajam šefpavāram labi padodas jaunākās auditorijas daļas uzrunāšana, tādēļ "Čiks un gatavs" viņam ir ideāls risinājums – gatavošana kopā ar paša bērniem Reini un Katrīnu izskatās amizanti, interesanti un ģimenēm ļoti draudzīgi.

Katram no ievadā minētajiem raidījumiem ir savs šarms, taču ģimeniskais uzstādījums darbojas daudz efektīgāk, jo galu galā ļoti liela daļa pavārraidījumu patērētāju pēcāk mēģina realizēt televizorā redzēto dzīvē, gatavojot brokastis, pusdienas vai vakariņas... savai ģimenei.

"Čiks un gatavs" lieliski demonstrē to, ka ēst gatavošana var būt arī izteikti ģimenisks pasākums, kas nozīmē arī bērnu iesaistīšanu un ieinteresēšanu.

Esmu pārliecināts, ka tas attiecīgi nozīmē arī daudz lielāku vēlmi pēcāk nogaršot un apēst pagatavoto.

Kā jau parasti, nav tā, ka viss būtu ideāli. Proti, Laurim būtu jāpiedomā pie "īstās", konkrētajā brīdī filmējošās kameras piefiksēšanas, citādi daļa teksta tiek runāta, skatoties nevis uz skatītāju, bet kaut kur iesāņus. Tāpat par mīnusu varētu uzskatīt raidījuma raidlaiku pievakarē, nevis no rīta, kā tas vairāk piedien šāda tipa raidījumiem, taču šeit izskaidrojums ir vienkāršs: brīvdienu rīti LNT jau ir aizņemti ar attiecīgi Zariņa un Sirmā pavāršoviem. Un vēl – ja jau uz raidījumu tiek aicināti viesi, kas nogaršo pagatavoto, tad hronometrāžā būtu jāparedz nedaudz vairāk laika, lai ēdājiem būtu iespēja pateikt nedaudz vairāk par "šī zupa ir garšīga un vispār garšoja viss".

Taču tie ir nosacīti sīkumi. Citādi par jauno programmu gribas teikt – divi augšup pavērsti īkšķi! Ir ko redzēt bērniem, ir ko uzzināt pieaugušajiem. Turklāt tiek piedāvātas ne tikai interesantas un, kas nav mazsvarīgi, vienkāršas receptes, bet arī amizanti fakti gan par kadrā redzamajiem produktiem, gan par to pareizu uzglabāšanu un tamlīdzīgi.

"Čiks un gatavs" varētu būt viens no attaisnojošiem iemesliem, kādēļ pavasarīgā sestdienas pievakarē kopā ar bērniem atrasties mājās pie televizora, nevis kur citur.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu