"Mazo dziesmas Latvijai" kopā ar zvaigznēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

LNT dziesmotā sacensība - „Mazo dziesmas Latvijai” – jau pusē! Šo svētdien, 10. aprīlī, dziesmotās sacensības „Mazo dziesmas Latvijai” dalībnieki uz vienas skatuves kāps kopā ar Latvijas mūzikas zvaigznēm!

Dziesmotās sacensības dalībnieki uz skatuves kāpuši gan ar saviem mīļajiem – ģimeni, gan dziedājuši dziesmas no teātra izrādēm, pasaules un latviešu hītus, kā arī joku dziesmas. Bet šīs svētdienas koncerts būs ļoti īpašs, jo mazie dalībnieki ar satraukumu, prieku un sajūsmu kāps uz vienas skatuves un uzstāsies kopā ar Latvijas mūzikas zvaigznēm - Lindu Leen, Nikolaju Puzikovu, Normundu Rutuli, Eviju Sloku, Daini Skuteli un citiem.

Kā veiksies mazajiem, kādas dziesmas tie ir sagatavojuši kopā ar Latvijas mūzikas zvaigznēm un vai arī lielās zvaigznes sajūt uztraukumu pirms uzstāšanās ar dziesmotās sacensības „Mazo dziesmas Latvijai” dalībniekiem – to visu uzzināsim jau šo svētdien kanālā LNT!

Foto: LNT sižets

Kā zvaigznes atceras savu pirmo reizi uz skatuves?

Gatavojoties svētdienas koncertam – arī Latvijas slavenie dziedātāji ar smaidu sejā atceras to laiku, kad paši spēruši pirmos soļus uz lielās skatuves.

"Pirmo reizi es kāpu uz skatuves 1987.gadā, konkursā „Cālis”. Man bija divi gadi, un es dabūju pirmo vietu, bet, tieši pirms koncerta man bija jākāpj uz skatuves. Man bija tādi tautiski svārciņi, ko man omīte bija darinājusi. Es kā kāpu, tā paklupu un visi svārki gaisā," atceras dziedātāja Liene Bronuša.

"Es sāku raudāt. Un teicu omītei, ka es neiešu dziedāt, jo visi tagad manu dupsi ir redzējuši!"

Arī dziedātājs un radio balss Normunds Rutulis savu pirmo uzstāšanos atceras ļoti spilgti: "Man bija pieci gadi, un es ļoti spilgti atceros, ka man bija jādzied „Ēdelveiss”. Skolotājs toreiz mani pasauca un teica: Normund, tev ir bikšu priekša vaļā! Man toreiz bija ārkārtīgi liels kauns, jo tur bija ne tikai puiši, tur bija arī meitenes..."

Arī jaunā un talantīgā dziedātāja Evija Sloka dzied jau no bērnības. Viņai mūzika jau šūpulī ielikta, jo ģimenē muzicēja gan mamma, gan tētis.

"Pirmais ieraksts, kas man palicis no manas bērnības, ir manā sešu gadu jubilejā, kur es dziedāju vienu šūpuļdziesmiņu, un man tas ieraksts ļoti, ļoti patīk un ir ļoti mīļš. Starp citu, es dziedāju ļoti tīri," atceras dziedātāja Evija.

Bet 50. gadu amerikāņu rokenrola karalis Latvijā, dzīvā leģenda, tradicionālās amerikāņu mūzikas staigājošā enciklopēdija, dziedātājs Pits Andersons, jau bērnībā bija kā apsēsts ar rokenrolu: "Ļoti labi atceros, tas bija 59.gada kaut kāds oktobris vai novembris. Man bija 14 gadi, es mācījos Rīgas Elektromehāniskajā tehnikumā, un tur mēs nodibinājām tādu pašdarbnieku ansamblīti, kurš spēlēja eklektisku mūziku - pārsvarā orientētu uz džezu. Nu tās sajūtas bija tādas, protams, ka milzīgs uztraukums, reizē saviļņojums... Un mēs spēlējām tādas tehnikuma ballītes un beigās pat spēlējām VEF kultūras pilī!"

Foto: LNT sižets

Novēlējums mazajiem dziedātājiem

Saviem svētdienas skatuves mazajiem partneriem – „Mazo dziesmas Latvijai” konkursa dalībniekiem –

zvaigznes novēl izturību, pacietību, panākumus, veiksmi un nepazaudēt to mīlestību, kas viņos ielikta no ģimenes.

"Nevajag uzreiz sapriecāties par kaut kādiem panākumiem un nevajag bēdāties par nepanākumiem, un tādā ziņā arī Kristīne ir baigais malacis, ka viņa spēj saglabāt optimismu, arī cenšas un ļoti ātri visu saprot, un es gribu arī novēlēt turpmāk, lai viņa nepazaudē šo drosmi, apņēmību un mērķtiecību, teiksim tā," secina Evija Sloka.

Bet Normunds Rutulis par savu favorīti nosauc Adriju: "Es nezinu, kā pārējie konkursanti, bet Adrija Silva ir neticami organizēta savam vecumam un ļoti paklausīga. Man liekas, ka ļoti viegli ar viņu strādāt ir!"

"Piekritu ar Emīlu dziedāt, jo viņš bija ļoti atraisīts, ļoti, kā lai saka, tā atraisītība un dziedāšanas tīrība un arī ritmiskums, skatuviskais brīvais tēls man ļoti, ļoti imponē. Es jau nebūtu parakstījies uz kaut kādām avantūrām. Es nezinu, ar ko tas viss beigsies, bet Emīls man ir simpātisks," secina Pits Andersons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu