Galviņš izgājis uz ledus; pasaules čempionātā nespēlēs (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizsargs Guntis Galviņš, kuram pirms nepilna mēneša tika veikta meniska operācija, šodien aizvadīja pirmo treniņu kopā ar Latvijas hokeja valstsvienību, tomēr atkopties līdz pasaules čempionātam viņš nepagūs, TVNET atklāja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

27 gadus vecais Galviņš izgāja visu nepieciešamo rehabilitācijas procesu un trešdien aizvadīja pirmo treniņu kopā ar Latvijas izlasi.

Pēc ledus nodarbības Galviņš, konsultējoties ar ārstu Jāni Kvēpu, pieņēma lēmumu neturpināt sagatavošanos pasaules čempionātam.

Šobrīd izlases galvenā trenera Teda Nolana rīcībā ir astoņi aizsargi - Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Māris Jass, Georgijs Pujacs, Agris Saviels, Jānis Andersons un Ralfs Freibergs.

Valstsvienības sastāvu pirms pasaules čempionāta, visticamāk, vēl papildinās Nacionālās hokeja līgas (NHL) Vinipegas «Jets» aizsargs Artūrs Kulda. Viņa pārstāvētajai vienībai ir niecīgas izredzes iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

Tāpat no Amerikas hokeja līgas (AHL) tiek gaidīti uzbrucēji Zemgus Girgensons un Kristiāns Pelšs. Abu hokejistu komandas iekļuvušas izslēgšanas turnīrā.

Latvijas valstsvienības pārbaudes spēļu plāns (pēc vietējā laika)

DatumsLaiksSpēleVieta
3. aprīlis17.30Čehija - Latvija 4:3Jindričkov Hradeca
4. aprīlis18.15Čehija - Latvija 1:0Jindričkov Hradeca
7. aprīlis17.00Latvija - Zviedrija 1:2«Arēna Rīga»
8. aprīlis19.30Latvija - Zviedrija 0:6«Arēna Rīga»
19. aprīlis19.30Latvija - Baltkrievija 0:3«Arēna Rīga»
20. aprīlis17.00Latvija - Baltkrievija 4:1«Arēna Rīga»
28. aprīlis17.00Francija - LatvijaRuāna

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms čempionāta Latvijas izlase 28.aprīlī izbraukumā tiksies ar Franciju.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19. maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

etras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu