Rotko centru Daugavpilī atklās ar kultūras diskusiju (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

24.aprīlī, plkst.14.30, atklājot Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, tajā notiks diskusija «Latvija - viena no zvaigznēm. Rotko atgriešanās: iespējas un izaicinājumi», informē mediju koordinatore Liene Jakovleva.

Diskusijā piedalīsies abi Daugavpilī dzimušā pasaulslavenā mākslinieka bērni Kristofers Rotko un Keita Rotko Praizela, mākslas vēsturnieki Eduards Kļaviņš un Ojārs Spārītis, viena no Marka Rotko mākslas centra projekta idejas autorēm Farida Zaletilo un citas spilgtas personības.

Diskusijā tiks runāts gan par Rotko personību, gan Latgales pienesumu no Latvijas nākušo pasaules izcilību kontekstā, gan mākslinieka radošo mantojumu privātajās un muzeju kolekcijās pasaulē. Dalībnieki dalīsies domās par Daugavpils Marka Rotko mākslas centra izveidi, nozīmi, starptautisko dimensiju un potenciālo attīstību.

Diskusiju vadīs laikraksta «Diena» mūzikas kritiķis un kultūras nodaļas redaktors Jegors Jerohomovičs. Pasākuma norisi varēs vērot arī tiešraidē internetā, tostarp «www.rotkocentrs.lv» un «www.rothkocenter.com». Diskusiju rīko Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs un Eiropas Komisijas pārstāvniecība.

www.rothkocenter.com

Rotko mākslas centru atklās 24.aprīlī, bet no 25.aprīļa centrs vērs durvis visiem interesentiem. Apmeklētāji būs aicināti apskatīt Markam Rotko veltīto ekspozīciju - tostarp sešu gleznu oriģinālus, ko atvēlējuši viņa bērni, kā arī citas ekspozīcijas, to vidū Pītera Grifina (Lielbritānija) grafikas, Solomona Geršova (Krievija) gleznas, Pētera Martinsona keramikas darbus un Latgales mākslinieku veikumu. Centrā būs pieejams arī konferenču sektors, rezidenču programmas, kafejnīca «Arsenāls» un citi pakalpojumi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu