Putniņa nevarēs palīdzēt Latvijas basketbola izlasei EČ (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlasei jūnijā gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā nevarēs palīdzēt Aija Putniņa, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Putniņa šo sezonu aizvadīja Spānijas augstākās līgas komandā «UNB Obenasa», tomēr ziemā guva pleca traumu, kuras iespaidā gan spēja atlikušo sezonu nospēlēt gandrīz līdz galam. Tagad atklājies, ka savainotajam plecam nepieciešama operācija, pēc kuras būs nepieciešams vismaz pusotru mēnesi ilgs rehabilitācijas periods līdz treniņu atsākšanai.

«Būs jāmeklē jauni risinājumi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā,» valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips neslēpj, ka šī ziņa nākusi kā ļoti nepatīkams pārsteigums.

«Problēmas plecā sajutu īsi pirms Jaungada. Sākumā likās, ka nav ļoti nopietni, un pēc procedūrām atsāku spēlēt. Taču sāpes nepārgāja, un nopietnākā izmeklēšanā ārsti konstatēja, ka savainojums ir nopietns. Kādu laiku palīdzēja pretsāpju līdzekļi, taču uz sezonas beigām tie zaudēja iedarbību. Roku īsti nevaru pacelt - ne aizsardzībā nospēlēt, ne uzmest. Skaidrs, ka tādā stāvoklī komandai palīdzēt nevaru,» citēta pati Putniņa, kura šīs sezonas Spānijas čempionāta spēlēs guva vidēji 15,3 punktus un izcīnīja 8,5 atlēkušās bumbas.

«Ja klubā būtu pieņemts pareizs lēmums par tūlītēju operāciju, Aija būtu varējusi atgriezties ierindā uz sezonas beigām un tagad būtu gatava spēlēt arī valstsvienībā. Diemžēl spāņi gribēja no spēlētājas izspiest nepieciešamo rezultātu uzreiz. Rīgā Aijas savainoto plecu izmeklēja divi ārsti, un abu secinājums bija vienprātīgs - bez operācijas neiztikt. Citas ārstēšanas metodes nedos vajadzīgo rezultātu, un pašreizējā situācijā Putniņa spēlēt nevar,» izcēlis Nerips. «Komandas koncepcijā Putniņai bija atvēlēta svarīga nozīme gan punktu gūšanā, gan cīņā par atlēkušajām bumbām. Jādomā, kā kompensēt viņas trūkumu. Centra spēlētāju pozīcijās izvēle sašaurinājusies vēl vairāk - no iepriekš spēlējušajām ierindā palikušas Liene Jansone, Aija Brumermane, Anete Šteinberga. Iespējams, vismaz treniņos iesaistīsim vēl kādu papildu spēlētāju.»

Putniņa valstsvienības sastāvā spēlē kopš 2008.gada un piedalījusies Pekinas olimpiskajā turnīrā, kā arī 2009. un 2011.gada Eiropas čempionātos. Pērn kvalifikācijas turnīrā viņa piedalījās septiņās spēlēs, vidēji laukumā pavadot 15 minūtes, gūstot 6,7 punktus un izcīnot 4,4 atlēkušās bumbas.

Kā ziņots, Latvijas izlasei no sākotnēji izziņotā kandidāšu pulka nepalīdzēs Anita Teilāne un Zenta Meļņika, kuras atteikušās spēlēt valstsvienībā, līdz ar to izlases kandidātu vidū vismaz pirmajā treniņnometnē tiks iesaistīta U-20 izlases kandidāte Rūta Veidere.

Izlasē individuālie treniņi un medicīnas pārbaudes sākušās no 23.aprīļa, bet pirmais koptreniņš paredzēts 1.maijā. Šobrīd kandidāšu sarakstā ir 21 spēlētāja.

Kā ziņots, no potenciālajām kandidātēm smagu savainojumu ārstē Kristīne Vītola, visu sezonu nespēlē Agnija Reke, spēlētājas karjeru beigusi Santa Dreimane, bet Zane Tamane paziņojusi, ka valstsvienībā vairs nespēlēs. Tāpat par karjeras beigām izlasē nesen oficiāli paziņoja arī Anete Jēkabsone-Žogota.

Eiropas čempionāts Francijā sāksies 15.jūnijā, bet pirms tam Latvijai būs arī trīs pārbaudes spēles savā laukumā - 18. un 19.maijā risināsies divi mači ar Nīderlandi, kuras vieta vēl tiek precizēta, bet 25.maijā «Arēnā Rīga» latvietes sacentīsies ar Lietuvu.

Eiropas čempionāta apakšgrupā Latvija spēlēs ar Franciju, Lielbritāniju un Serbiju. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidāšu saraksts dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā

Anda Eibele, Kristīne Silarāja, Zane Jākobsone, Dita Liepkalne (visas - «Cēsis»), Asnāte Fomina (RTU/«Merks»), Ieva Krastiņa, Kitija Laksa, Dita Rozenberga, Rūta Veidere (visas - «TTT Rīga»), Elīna Babkina (Prāgas ZVVZ USK, Čehija), Kristīne Kārkliņa (Džejhanas «Belediye», Turcija), Baiba Eglīte (Karlovi Vari «Lokomotiva», Čehija), Anete Horelika («ProBuild Lions», Nīderlande), Liene Priede (Misūri universitāte, ASV), Sabīne Niedola («Cadi ICG Software», Spānija), Ieva Kūlīte («Wolfenbuttel», Vācija), Linda Rubene (Indiānas Universitāte, ASV), Liene Jansone (bez kluba), Anete Šteinberga (Teksasas Universitāte, ASV), Aija Brumermane («Bacsbasket», Ungārija), Līga Šurkusa («Pallacanestro Broni 93», Itālija).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu