Skrastiņa tuvinieki turpina naidoties naudas dēļ (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Lai arī pagājuši nepilni divi gadi, kopš baisā aviokatastrofa Jaroslavļā atņēma dzīvību Kontinentālās hokeja līgas hokeja kluba Jaroslavļas «Lokomotiv» spēlētājiem un kluba personālam, tajā skaitā latviešu hokejistam Kārlim Skrastiņam, joprojām turpinās cīņa par sāpju naudu, ko Krievijas puse savulaik lēma izmaksāt Skrastiņa tuviniekiem.

Žurnāla «Privātā Dzīve» rīcībā nonākusi informācija, ka notikušās jau četras tiesas sēdes, bet galīgā rezultāta vēl nav. Pēc traģiskā nelaimes gadījuma tika lemts par sāpju naudas izmaksu bojāgājušo spēlētāju ģimenes locekļiem un apgādniecībā esošajām personām. Finansiālu atbalstu solīja Krievijas hokejistu arodbiedrība, apdrošināšanas kompānijas, federācija un «Lokomotiv» klubs. Pēc Krievijas likumiem, viņu hokejistu sāpju naudu vienādās daļās saņem tuvinieki – māte, tēvs, sieva un bērni. Savukārt pēc Latvijas likumdošanas pirmās pakāpes radinieki ir sieva un bērni, tādēļ vecākiem nekas nepienākoties. Tādējādi sākušās domstarpības starp Kārļa Skrastiņa atraitni Zani un hokejista mātes Ievas pilnvaroto pārstāvi – Kārļa Skrastiņa brāli Ati Skrastiņu.

Žurnāls raksta, ka tiesā strīds pagaidām esot par to, ka dokumentāri jāpierāda – Kārlis par māti rūpējies un tādēļ viņai ir tiesības uz kompensācijas daļu. Tā esot vien 6000 latu – daļa no summas, ko katra bojāgājušā tuviniekiem izmaksā viena no apdrošināšanas kompānijām. Pagaidām neizdodas nonākt līdz lēmumam, jo jau atceltas četras tiesas un piektā gaidāma nākamajā mēnesī. Kārļa māti Ievu atbalstošais Atis sūrojies, ka tiesas procesus bremzējot Zanes juristu grupējums.

Atis Skrastiņš gan nevēlējies komentēt šo situāciju. Vien norādījis, ka māte Ieva pretendējot vien uz to kompensācijas daļu, kas pienākoties no Krievijas puses. Savukārt ne uz mantojumu, kas Kārlim palika Rīgā, ne īpašumiem, kas bija Amerikā, Kārļa māte Ieva nepretendē.

Lai Kārļa māte varētu pretendēt uz daļu sāpju naudas, ir nepieciešama Zanes piekrišana vai arī dokumentārs apstiprinājums, ka Kārlis esot par māti rūpējies un finansiāli atbalstījis. Zane piekrišanu kompensācijas sadalīšanai nav devusi.

Savukārt Zanes Skrastiņas advokāts Mārtiņš Knipšis atklāja, ka lieta ir iesniegta tiesā un tā bijusi Ata Skrastiņa iniciatīva: «Absolūti nepatiesa ir informācija, ka mēs to lietu kavējam. Ievas Skrastiņas prasība tika izskatīta un jau noraidīta pirmajā tiesas sēdē, uz kuru Zane Skrastiņa un meitas tika aicinātas.» Advokāts arī norāda, ka Ieva Skrastiņa uz tiesas sēdi nebija ieradusies un viņš pat nav pārliecināts, vai Kārļa māte vispār zina, ka tāda lieta tiesā ir.»

Kādā intervijā Kārļa māte atzinusi, ka finansiālo palīdzību Zane pēc Kārļa nāves nav pārtraukusi. Pērn žurnālam «Ieva» māte atklājusi, ka dēls beidzamajos gados viņai pārskaitījis 250 latu ik mēnesi. Ar Zani Kārļa māte Ieva tikās pērnā gada 9. jūlijā Kārļa dzimšanas dienā. Tā kā Kārļa māte esot Zanei atzinusi, ka ir daudz slimojusi, vedekla viņai piedāvājusi palīdzību.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu