"Berimoru" atklās jaunā Edmunda Jansona multfilma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Bērnu kinofestivāla "Berimora kino" atklāšanas pasākumā kino "Rīga" piektdien, 8.aprīlī, notiks pirmizrāde animācijas filmai "Kā Lupatiņi mazgājās", informē Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Zvirbule.

Filma tapusi studijā "Atom Art" un to radījis režisors Edmunds Jansons, sadarbojoties ar bērnu grāmatu izdevniecību "Liels un mazs".

"Kā Lupatiņi mazgājās" ir filma vismazākajiem skatītājiem un stāsta par to, kā četri audumu bērniņi – Zeķīte, Cimdiņš, Spilventiņš un Lakatiņš ar uzvārdu Lupatiņi - dodas mazgāties, atklāj vannas istabas Briesmoni, iepazīstas ar Ūdentiņu un sacer Kaķim dziesmu par mazgāšanos.

Lupatiņu idejas autores ir dzejniece Inese Zandere un tekstilmāksliniece Ūna Laukmane. Filmas varoņos Lupatiņus pārvērtis mākslinieks Reinis Pētersons.

Filmas scenārija autore ir Zandere, režisors - Edmunds Jansons, filmas mākslinieks – Reinis Pētersons, animators – Mārtiņš Dūmiņš, komponists – Jēkabs Nīmanis un skaņu režisors - Ģirts Bišs. Lomas ierunājuši – aktieri Kaspars Znotiņš un Ērika Eglija un bērni – Dārta un Dāgs Stepanovi un Miks Rūdolfs Ozols.

Filmas par Lupatiņiem starptautiskā pirmizrāde notika Čikāgas Bērnu filmu festivālā. Tā piedalīsies filmu festivālos arī Ņujorkā, Štutgartē, Singapūrā un citur.

Foto: publicitātes

Filmas tapšanu finansiāli atbalstījis Nacionālais kino centrs, Rīgas domes Kultūras pārvalde un Valsts kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu