Naktī vējš brāzmās sasniedzis 30 m/s; daudzviet traucēta elektroapgāde

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvenergo

Stiprais vējš pagājušajā naktī lielus postījumus nav nodarījis - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki piedalījušies deviņos glābšanas darbos, kas saistīti ar vēja postījumiem. Energoapgāde Latvijā traucēta vairāk nekā 10 tūkstošiem "Latvenergo" klientu, bet stiprākās vēja brāzmas – 30 m/s - fiksētas Ventspilī.

VUGD saņēmis sinoptiķu brīdinājumu par ūdens līmeņa paaugstināšanos Rīgas apkaimē par vienu metru. Spēcīgā vēja ietekmē Daugavgrīvā tas jau ir paaugstinājies par 72 centimetriem, tikai par deviņiem centimetriem atpaliekot no pirmās plūdu robežas. Līdz ar vēja pierimšanu gaidāma pakāpeniska līmeņa pazemināšanās.

Visstiprākais vējš Ventspilī

Rīgas centrā pagājušajā naktī ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 24 metrus sekundē, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC). Savukārt Ventspils ostā fiksētas vēja brāzmas līdz 30 m/s, citviet valstī vējš plosījies ar mazāku spēku.

Palīdz novākt vēja izgāztus kokus

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere informēja, ka glābēji palīdzējuši novākt kādu vēja nogāztu koku no mājas jumta un vairākus kokus - no ceļa braucamās daļas.

Pieci šādi gadījumi bijuši Rīgā, pa vienam Jelgavā, Daugavpilī, Kuldīgā, Talsos.

Dienas otrajā pusē vējš mazināsies

Stiprs un brāzmains vējš Rīgā saglabāsies arī 8.aprīlī dienas pirmajā pusē. Līdz dienas vidum vēja ātrums brāzmās būs 15-19 m/s, Latvijas ziemeļu un centrālajos rajonos vietām līdz 23 m/s.

Dienas gaitā vēja ātrums mazināsies, laika apstākļi nedaudz uzlabosies, - pēcpusdien uzspīdēs saule, bet temperatūra paaugstināsies vien līdz +8 grādiem.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD reģistrēti 43 notikumi, no tiem 13 ugunsgrēki, 27 glābšanas darbi, no kuriem deviņi saistīti ar vēja radītiem postījumiem.

Apskatītas potenciālo plūdu vietas

Naktī VUGD darbinieki pārbaudījuši arī plūdu apdraudētās teritorijas - Smiltenē atvērtas Vidus ezera slūžas.

Elektroapgāde apgrūtināta Kurzemē un Zemgalē

Saistībā ar stipro vēju elektroapgādes traucējumi šorīt radušies aptuveni 10 000 AS "Latvenergo" klientu, liecina energokompānijas operatīvā informācija.

No rīta ap plkst.7 elektrības piegāde bija traucēta 9901 "Latvenergo" klientam, bet ap plkst.9 - 11 099 klientiem.

Avārijas atslēgumi plkst.7 bija reģistrēti 744 transformatoru punktu teritorijās, bet ap plkst.9 - 897. No rīta bija arī vairāki plānoti atslēgumi - tie ap plkst.7 reģistrēti 45 transformatoru punktu teritorijās 933 klientiem.

Uzņēmuma apkopotā informācija liecina, ka visvairāk patērētāju bez elektrības šorīt plkst.8 bija palikuši Bauskas, Talsu, Tukuma apkārtnē, kā arī Ķekavā un Ventspilī.

"Latvenergo" elektrības atslēgumu situācija Latvijā 08.04.2011 07:15
"Latvenergo" elektrības atslēgumu situācija Latvijā 08.04.2011 07:15 Foto: Latvenergo
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu