Latvijas skaistākie jaunieši netic, ka uzvarējuši «Mis un Misters Latvija 2012» (63)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

21. aprīļa pievakarē Ķīpsalā starp 13 jauniešiem skaistumkonkursā «Mis un Misters Latvija 2012» profesionāla žūrija noteica skaistākos Latvijas jauniešus, turklāt skaistumkonkursu patroneses Intas Fogeles vadītais skaistumkonkurss «Mis Latvija» svinēja savu 25. jubileju. Par šā skaistumkonkursa titula Mis Latvija īpašnieci kļuva Liliana Garkalne (20) no Rēzeknes, bet Mistera Latvija tituls aizceļoja uz Gulbenes novadu pie Mareka Mohovikova (18).

Sacensība par Latvijas skaistuma karalienes kroni, cīņa par «Misters Latvija» titulu un krāšņais konkurss «Mis un Misters Latvija 2012» fināls norisinājās starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā izstādes «Mode un tekstils 2013» ietvaros. Konkursu ar muzikāliem priekšnesumiem paspilgtināja dziedātāji Mārtiņš Ruskis un Žoržs Siksna, kā arī bijusī grupas «A-Europa» dalībniece Sola.

Skaistumkaraliene Liliana Garkalne demonstrēja mākslas vingrošanas priekšnesumu
Skaistumkaraliene Liliana Garkalne demonstrēja mākslas vingrošanas priekšnesumu Foto: Sejas.lv

Šogad konkursā par skaistāko Latvijas jauniešu titulu sacentās septiņas meitenes un seši puiši no Rīgas, Jūrmalas, Bauskas, Ogres, Rēzeknes, Ludzas, Balviem, Alūksnes un Daugavpils. Skaistumkonkursa dalībnieki ir visdažādāko profesiju pārstāvji – studenti, dejotājs, aktrise, stiliste, zemessargs, vingrošanas treneris.

Šā gada konkursa «Mis un Misters Latvija» dalībnieki – Anželina Lucenko, Beāte Baranovska, Džeina Triba, Egija Gailuma, Evija Priedīte, Liliana Garkalne, Viktorija Ježkova, Aleksandrs Dmitrijevs, Artis Salinieks, Artūrs Voskāns, Guntars Logins, Mareks Mohovikovs un Rihards Petrovs.

Jauniešu defilē un priekšnesumus vērtēja profesionāla žūrija, kuras sastāvā bija pat ārzemju viesi, kā arī pašmāju modes mākslinieks Gints Bude, režisore un producente Žaklīna Cinovska, jaunais dziedātājs Kristaps Pujāts, kā arī ietekmīgie konkursa sponsori – uzņēmumu vadītāji.

Par šā skaistumkonkursa titula Mis Latvija īpašnieci kļuva Liliana Garkalne no Rēzeknes, bet Mistera Latvija tituls aizceļoja uz Gulbenes novadu pie Mareka Mohovikova.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» abi jaunieši pēc tam, kad stundu pēc konkursa pozējuši neskaitāmi daudzām fotokamerām, teic, ka ir pārsteigti un izbrīnīti par uzvaru, jo nebija gaidījuši šādu notikumu pavērsienu. «Ir satraukums, bet ļoti patīkams,» piebilst Mis Latvija 2012 Liliana. Jaunā skaistumkaraliene ir sajūsmā par mirdzošu «Swarovski» kristālu kroni, kas pēc īpaša pasūtījuma darināts Anglijā.

Misters Latvija 2012 Mareks Mohovikovs bija sagatavojis deju priekšnesumu
Misters Latvija 2012 Mareks Mohovikovs bija sagatavojis deju priekšnesumu Foto: Sejas.lv

Arī Misters Latvija 2012 Mareks ir apmulsis par uzvaru populārajā skaistumkonkursā. «Nebiju gaidījis,» nosaka Mareks.

Vaicājot abiem jauniešiem, kas sagādājis grūtības, gatavojoties konkursam, Liliana atzīst, ka viņai tās bijušās karatē nodarbības un treniņi trenažieru zālē. Savukārt Mareks atzīst, ka treniņi kopumā nav bijuši no vieglajiem. «Ja tu centies, tad atdod sevi visu. Bija pat tā, ka pa naktīm pārrados mājās noguris,» atklāj Mareks.

Liliana Latvijas Universitātē studē politologos, bet Mareks ir Alūksnes valsts ģimnāzijas 11. klases skolēns un ir labākais angļu valodas lietpratējs savā novadā.

Pērnā gada Mis Latvija 2011 Eva Dombrovska par Mis Latvija 2012 kronē rēzeknieti Lilianu Garkalni
Pērnā gada Mis Latvija 2011 Eva Dombrovska par Mis Latvija 2012 kronē rēzeknieti Lilianu Garkalni Foto: Sejas.lv

Vaicājot, kādu mērķu vadīti abi jaunieši piedalījās šajā skaistumkonkursā, Liliana teic, ka pirms tam bija izmēģinājusi spēkus sava reģiona skaistumkonkursā «Mis Rēzekne», kur ieguva Vicemis titulu, bet Mareks atklāj, ka, draugu mudināts, piedalās šajā konkursā un bija nolēmis iet tik tālu, cik būs viņa spēkos. «Un re kā ieguvu titulu,» nosaka Mareks.

Šogad skaistumkonkurss «Mis un Misters Latvija» atzīmē savu 25. jubileju.

Komentāri (63)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu