Bagātākais cilvēks Lielbritānijā - Krievijas miljardieris (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas miljardieris Ališers Usmanovs ar 13,3 miljardu sterliņu mārciņu (11 miljardu latu) lielu bagātību ierindojies laikraksta «The Sunday Times» ikgadējā Lielbritānijas bagātnieku saraksta pirmajā vietā.

Prestižajā sarakstā, kas šogad tiek sastādīts jau 25.reizi, tiek iekļauti ne tikai Lielbritānijas pilsoņi, bet arī cilvēki, kam Apvienotajā Karalistē ir bizness, vai arī, kas tur dzīvo.

Padomju Uzbekijā dzimušais Usmanovs uzņēmējdarbību sāka ar plastmasas maisiņu ražošanu un tirdzniecību. Tagad viņam pieder Krievijas lielākais metālrūpniecības uzņēmums «Metalloinvest», kā arī teju 30% akciju angļu futbola klubā «Arsenal». Viņam pieder akcijas Krievijas lielākajā tīmekļa uzņēmumā «mail.ru», kā arī mobilo sakaru uzņēmumā «MegaFon».

Tēraudrūpniecības magnāts Lakšmi Mitals, kurš astoņus gadus atradās «The Sunday Times» topa virsotnē, šogad noslīdējis uz ceturto vietu. Viņa turība sarukusi no 12,7 miljardiem mārciņu pērn uz desmit miljardiem šogad.

1000 bagātnieku kopējā turība lēšama teju 450 miljardu mārciņu vērtībā, bet saraksta pirmā divsimtnieka - 318,2 miljardu vērtībā.

Saraksta otrajā vietā ir uzņēmuma «Warner Music» īpašnieks Leonīds Blavatņiks, kura turība augusi no 3,4 miljardiem mārciņu pērn uz 11 miljardiem šogad. Viņš, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieredzējis sarakstā visstraujāko kāpumu.

Blavatņiks ir dzimis Krievijā, bet šobrīd viņam ir ASV pilsonība. Pagājušajā mēnesī viņš pārdeva savas akcijas Krievijas naftas un gāzes uzņēmumā TNK-BP.

Trešajā vietā sarakstā ir brāļi Sri un Gopi Hindudžas - Londonā bāzētā starptautiskā konglomerāta «Hinduja Group» īpašnieki. Viņiem pieder 10,6 miljardus mārciņu lielas bagātības.

Futbola kluba «Chelsea» īpašnieks Romāns Abramovičs sarakstā noslīdējis par divām vietām un šogad ar 9,3 miljardu mārciņu lielu bagātību ieņem piekto vietu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu