Siltumnīcu augiem tīk «Black Sabbath» smagais roks (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: blacksabbath.com

Smagā metāla grupas «Black Sabbath» mūzikas atskaņošana veicina ziedu plaukšanu, iesaka britu dārznieks, kas šādu dārzniecības tehniku izmanto regulāri.

Dārznieks Kriss Bērdšovs atklāja, ka kopā ar studentiem veicis eksperimentu vairākās siltumnīcās, kur identiskiem augiem identiskos apstākļos atskaņota dažāda mūzika.

Vienā siltumnīcā augi auguši klusumā, vienā klasiskās mūzikas pavadībā, bet pārējās divās atskaņoti «Black Sabbath» un Klifa Ričardsa skaņdarbi.

Vislabāk augi jutušies «Black Sabbath» pavadībā, kur siltumnīcā izauguši lielāki ziedi, kaut arī paši augi bija īsāki, tomēr tie bijuši izturīgāki pret kaitēkļiem un slimībām.

Turpretī Klifa Ričardsa mūzikas atskaņošana izrādījusies pilnīga katastrofa un pilnīgi visi augi siltumnīcā nobeigušies.

www.blacksabbath.com

Atgādinām, ka šogad «Black Sabbath» oriģinālais sastāvs 10.jūnijā izlaidīs pirmo albumu 35 gadu laikā - «13». Publiskots jau pirmais singls - deviņu minūšu garais «God Is Dead?».

Pēdējais albums, ko ierakstīja Ozijs Osborns, Tonijs Ajomi un Gīzers Batlers, bija 1978.gadā iznākušais «Never Say Die». Pēc tam Osborns pameta grupu un sāka veiksmīgu solokarjeru. Albumā «13» oriģinālo bundzinieku Bilu Vardu aizstās amerikāņu rokgrupas «Rage Against The Machine» dalībnieks Breds Vilks.

Jaunais ieraksts būs pieejams gan kā vienkāršs CD, gan «luksusa» versijā ar otru kompaktdisku, kurā iekļautas papildu dziesmas, gan arī kā 12 collu vinila plate, kurai līdzi nāks dokumentālā filma par «Black Sabbath» atkalapvienošanos.

Grupa arī dosies koncertturnejā pa Austrāliju un Jaunzēlandi, kā arī uzstāsies Osborna dibinātajā «Ozzfest» mūzikas festivālā Japānā.

Kā jau ziņots, Ajomi armēņu grupai «Dorians» sarakstījis dziesmu «Lonely Planet», kas «Eirovīzijas» dziesmu konkursā šogad pārstāvēs Armēniju.

«Black Sabbath»
«Black Sabbath» Foto: blacksabbath.com
Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu