Bauskas novadā īsteno Šveices atbalstītu projektu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bauskasdzive.lv

Bausku rīt, 7. aprīlī, apmeklēs Šveices vēstniece Latvijā Gabriela Nuci Sulpicio, Šveices sadarbības programmas biroja Baltijā vadītāja Christina Grieder un Latvijas Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvji.

Apmeklējuma iemesls ir Bauskas novada sociālā dienesta partnerība projektā «Iekļaujoša ģimene, bērnudārzs, skola un sabiedrība». To īsteno Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija, kura šajā projektā iesaistījusi arī speciālistus no Šveices, informē Dace Dzedone, SOS Bērnu ciematu asociācijas speciāliste.

Partnerus no Šveices centrā «Ābele» 7. aprīlī par projekta virzību informēs tā vadītāja Irēna Kalniņa, sociālā darbiniece Liene Lapsa, psiholoģe Ērika Pulkstene, pedagoģe Līga Lepse, sociālā pedagoģe Baiba Rudzroga un pedagoģe seniore Anna Ābola.

Projekts «Iekļaujoša ģimene, bērnudārzs, skola un sabiedrība» Bauskas novadā sākās šogad, informē pašvaldības sociālā dienesta vadītāja Iveta Kubliņa. Projektā paredzēts izstrādāt un ieviest iekļaujošās izglītības programmas Bauskas 2. vidusskolas 1. un 2. klasē, kurās mācīsies bērni ar speciālām vajadzībām, mācīs arī pedagogus.

Projekta laikā tiks sniegtas dažādu jomu speciālistu bezmaksas konsultācijas tā dalībniekiem, kā arī organizētas saturīgas brīvā laika pavadīšanas nodarbības un atbalsta grupas bērniem, jauniešiem, vecākiem un senioriem. Projekta mērķis ir veicināt Bauskas novadā dzīvojošo sociālās atstumtības riskam pakļauto personu iekļaušanos sabiedrībā. Atbalsts paredzēts 210 bērniem un 40 senioriem.

Šveices vēstniece un Šveices sadarbības programmas biroja vadītāja Baltijā 7. aprīlī apmeklēs arī Īslīces SOS bērnu ciematu un tā bērnudārzu, kur jau īsteno iekļaujošās izglītības programmas.

-Projektu «Iekļaujoša ģimene, bērnudārzs, skola un sabiedrība» īsteno Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija sadarbībā ar Bauskas 1. un 2. vidusskolu, novada sociālo dienestu, biedrību «Izglītības iniciatīvu centrs» un Lucernas (Šveice) Pedagoģiskās augstskolas Skolas un dažādības institūtu.

-Finansiāli to atbalsta Šveices Konfederācija, līdzekļi tiek ņemti no Latvijas un Šveices sadarbības programmas paplašinātajai Eiropas Savienībai. Līdzfinansējumu nodrošina Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija un Bauskas novada pašvaldība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu