Ralfs no mazajiem dziedātājiem nebēdājas par žūrijas kritiku

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

LNT šova “Mazo dziesmas Latvijai” dalībnieks Ralfs Liģeris sevi ar mūziku saista jau no bērnības – mazā ķipara nākotnes plāni ir stingri nosprausti – kļūt par profesionālu mūziķi! Un ceļš jau sākts, nepārdzīvojot žūrijas kritiku, bet gan čakli labojot kļūdas!

Ralfs Liģeris mācās Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā eifonija klasē un dzied popgrupā „Smaidiņš”. Madonas sporta skolā zēns apmeklē slēpošanas pulciņu, taču lielāko Ralfa ikdienas daļu aizņem mūzika, jo tā viņam patīk vislabāk.

Kā izlēmāt pieteikties šovā “Mazo dziesmas Latvijai”? Kur radās drosme?

Kad Ralfa vecmamma presē ieraudzīja uzaicinājumu pieteikties uz atlasēm šovam „Mazo dziesmas Latvijai”, nolēmām, kāpēc nepamēģināt! Protams sākumā uztraukums bija milzīgs, bet nu jau ir mazinājies. Vairāk, protams, uztraucamies mēs, vecāki, bet ir bijušas reizes, kad arī Ralfam iezogas uztraukums, piemēram, kad bija jāuzstājas pirmajam un ja pie dziesmas nav sanācis pastrādāt pietiekoši daudz, lai būtu lielāka pārliecība par to, ko dara. Tādās reizēs domājam pozitīvas domas un noskaņojamies, ka viss izdosies.

Vai jūsu ģimenei ir kādi rituāli pirms uzstāšanās?

Pirms uzstāšanās sadodamies rokās un uzlādējam viens otru ar pozitīvām emocijām!

Kā izvēlaties dziesmas, ko dziedāt šovā?

Dziesmas izvēlamies atbilstoši Ralfa varēšanai nodziedāt un tā, lai būtu interesanti gan skatītājiem, gan žūrijai.

Vai žūrijas kritika nav likusi mazajam Ralfam nobirdināt kādu asaru?

Nē tā nav vēl bijis, Ralfs salīdzinoši mierīgi uztver žūrijas kritiku. Līdz šim pēdējam raidījumam žūrijas vērtējumi mums tiešām šķita objektīvi un centāmies aizrādījumus ņemt vērā un labot, piemēram, „nazālo dziedāšanu”, dziesmu izvēli... Piedaloties šovā, Ralfam ir mazliet palielinājies balss diapazons. Ralfs sāk vairāk atraisīties uz skatuves un kļūst interesantāks arī skatītājiem. Pēc komentāriem secinām, ka puika ir kaut nedaudz, bet audzis - tomēr tas vēl neparādās atzīmēs...

Foto: No personīgā arhīva

Ar ko pārsteigsiet nākamajos šovos? Pāris vārdos – kas ir tās lietas, ar ko Ralfs atšķiras no pārējiem dziedātājiem?

Ceram, ka pārsteigumu sagādāsim ar uzstāšanos talantu nedēļā, kad Ralfs spēlēs savu instrumentu - eifoniju.

Ralfs atšķiras ar to, ka dziesmas, ko dziedāja līdz šim, bija atšķirīgākas – viņš spēj sevi parādīt dažādos žanros. Domāju, ka arī balss viņam ir atšķirīgāka... Jā, un vēl, mēs nemīlam lielīties – priecājamies klusībā pie sevis, nevis dižojamies ar vārdiem: "Redziet, kā es nodziedāju!"

Kas ir tas grūtākais, ar ko ir nācies saskarties šova laikā?

Visgrūtāk ir tajos brīžos, kad Ralfs sāk pārdzīvot par to, kā visu paspēt, kad liekas, ķa netiks ar visu galā, jo darāmā ir ļoti daudz: skola, mūzikas skola, intensīva dziesmu apguve... Tad mums vajag atrast pareizos vārdus, lai viņu motivētu tālākam darbam! Reiz pat mazais dziedātājs bija izdomājis, ka viņš varētu nebraukt uz filmēšanos, varbūt neviens nepamanīs, ka viņš nav ieradies!

Kādi vēl ir Ralfa hobiji?

Ralfam patīk slēpošana, florbols. Patīk noņemties ar savu bmx velosipēdu. Jau paspējis to vairākas reizes pārkrāsot. Patīk dziedāt un spēlēt instrumentu, bet mazāk patīk solfedžo. Ļoti patīk arī spēlēt kopā ar mūzikas skolas draugiem orķestrī. Grib apgūt ģitārspēli.

Kā jūs raksturotu savu ģimeni?

Cenšamies viens otru atbalstīt, cik vien tas ir iespējams, ne tikai tad, kad viss iet gludi, bet arī grūtos brīžos, kad nenotiek, kā esam iecerējuši. Kopīgi strādājam un atpūšamies, dažādos ģimenes pasākumos uzkrājot pozitīvo enerģiju, ko sniedz tuvie cilvēki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu