Rokenrola slavas zālē uzņemti astoņi mūziķi (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien svinīgā ceremonijā Rokenrola slavas zālē tika uzņemti astoņi mūziķi, kuru vidū bija amerikāņu dziedātājs Rendijs Ņūmens, kanādiešu rokgrupa «Rush» un producents Lū Adlers. «Es nemaz necerēju, ka tas notiks pirms manas nāves,» pēc ceremonijas sacīja 69 gadus vecais Ņūmens.

Kā jau ziņots, šogad Rokenrola slavas zālē tika uzņemts Ņūmens, «Rush», rokgrupa «Heart», mirušais blūza ģitārists Alberts Kings, par disko karalieni dēvētā Donna Sammere un hiphopa celmlauži «Public Enemy». Tajā iekļuva arī populārā 1975.gada rokmūzikla «The Rocky Horror Picture Show» galvenais producents Lū Adlers un komponists un producents Kvinsijs Džonss.

Grezno pasākumu ar dziesmu «I Love L.A.» atklāja Ņūmens, un uz skatuves viņam pievienojās dziedātāji Džeksons Brauns, Džons Fogertijs un Toms Petijs.

Adleru slavas zālē ievadīja komiķi Ričards Marins un Tomijs Čongs, bet dziedātāja Kerola Kinga viņam veltīja dziesmu «So Far Away». Skatītāju pūlī bija leģendārais aktieris Džeks Nikolsons, kurš producentam aplaudēja, stāvot kājās.

Savukārt Sammeri, kura nomira pagājušā gada maijā, uzņēma amerikāņu dziedātāja Kellija Roulenda. Viņa izteica Sammerei atzinību par sieviešu iedrošināšanu darboties mūzikas industrijā. «Viņas vārdi atgādina mums, kas esam,» teica Roulenda.

«Rush»
«Rush» Foto: REUTERS/ScanPix

Sammeres apbalvojumu pieņēma viņas vīrs un meitas, bet dziedātāja Dženifera Hadsone pēc tam izpildīja viņas hitus «Bad Girls» un «Last Dance».

18.maijā ceremonija tiks demonstrēta telekanālā HBO.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu