Ārzemju mūzikas ziņas īsumā: 19. aprīlis (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

69 gadu vecumā miris «Pink Floyd» slavenā albuma «The Dark Side of the Moon» vāciņa dizainers, «Daft Punk» izdod pirmo singlu no jaunā albuma, «Twitter» laiž klajā jaunu mūzikas aplikāciju. Mūzikas ziņas īsumā. 19. aprīlis.

Miris «Pink Floyd» albuma «The Dark Side of the Moon» vāciņa dizainers Storms Torgersons (Storm Thorgerson). Torgersons bija «Pink Floyd» dalībnieku bērnības draugs. Viņš vēlāk atbildēja par grupas dizaina jautājumiem, un slavenākais viņa darbs bija «The Dark Side of the Moon» vāciņa attēls. Tajā redzama stikla prizma, kas gaismas staru sadala to veidojošajās krāsās. «Viņš jau kādu laiku cīnījās ar vēzi, kaut arī bija neticami labi atveseļojies no 2003.gada triekas,» teikts ģimenes paziņojumā.

Pēdējos gados viņš strādāja ar skotu rokgrupu «Biffy Clyro», austrāliešu deju mūzikas apvienību «Pendulum» un angļu grupu «Muse».

www.stormthorgerson.com

Franču elektroniskās mūzikas duets «Daft Punk» «iTunes» publiskojis jaunā albuma pirmo singlu «Get Lucky». Atgādināšu, ka paša dueta jaunais ieraksts «Random Access Memories» klajā nāks 21. maijā.

Mikroblogu tīkls «Twitter» izlaidis jaunu mūzikas aplikāciju, kas lietotājiem ieteiks dziesmas, balstoties uz viņu aktivitātēm mikroblogošanas vietnē. Ieteiktās dziesmas varēs noklausīties ar tādu mūzikas pakalpojumu kā «Rdio», «Spotify» un «iTunes» palīdzību. Jaunajā programmā būs redzamas arī dziesmas, ko klausās cilvēki, kam lietotājs tviterī seko. Aplikācija izlaista laikā, kad arī citi sociālie tīkli, piemēram, «Facebook», cenšas piedāvāto pakalpojumu klāstā iekļaut mūzikas rekomendācijas. Sagaidāms, ka tvitera aplikācija ar nosaukumu «#Music» drīzumā tiks izlaista «iPhone» viedtālruņiem. Pagaidām nav radīta aplikācija tālruņiem ar «Android» vai «Windows Phone» operētājsistēmām, taču būs pieejama versija, kas darbojas datora pārlūkprogrammā.

Noskaties jaunās britu meiteņu postpanka grupas «Savages» jauno video.

Kādā privātā klīnikā izveidota klusā istaba, kurā tiek atskaņota bijušā grupas «Roxy Music» taustiņinstrumentālista un ambient mūzikas tēva Braiena Īno (Brian Eno) mūzika. Kā novērojuši ārsti, tā atstāj nomierinošu iespaidu uz pacientiem.

Surgeon prescribes Brian Eno to patients

Ceturtdien svinīgā ceremonijā Rokenrola slavas zālē tika uzņemti astoņi mūziķi, kuru vidū bija amerikāņu dziedātājs Rendijs Ņūmens, kanādiešu rokgrupa «Rush» un producents Lū Adlers. «Es nemaz necerēju, ka tas notiks pirms manas nāves,» pēc ceremonijas sacīja 69 gadus vecais Ņūmens.

Biļetes uz nepacietīgi gaidīto kinorežisora Šeina Medouza dokumentālās filmas «The Stone Roses: Made Of Stone» pirmizrādi ceturtdien izpārdotas vienas minūtes laikā. Pirmizrāde, ko apmeklēs britu rokgrupas «The Stone Roses» dalībnieki, notiks Mančestras viesnīcā «Victoria Warehouse». Vienlaikus to demonstrēs vēl astoņos kinoteātros Lielbritānijā, kuru biļetes arī jau ir izpārdotas.

«Man gribētos domāt, ka biļetes tik ātri tika izpārdotas fanu bāzes dēļ, ko esmu savācis pēdējo 15 vai 20 gadu laikā,» sacīja Medouzs. «Taču es saprotu, ka patiesībā visi nāk skatīties uz grupu.»

Režisors sekoja grupai gandrīz gadu no tās atkalapvienošanās preses konferences 2011.gada oktobrī līdz koncertiem 2012.gada augustā. Filmā iekļauti ekskluzīvi kadri no grupas pirmajiem mēģinājumiem kādā šķūnī, kā arī vienīgais oficiālais filmētais materiāls no «The Stone Roses» atkalapvienošanās koncertiem Barselonā, Amsterdamā, Lionā, Hamburgā, Belfāstā un citviet.

Black Sabbath «God Is Dead?». 9 minūtes!!!

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu