"Berimorā" izrādīs pirmo gruzīnu 3D animācijas filmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

2011.gada 9. un 10. aprīlī IX Rīgas starptautiskajā bērnu filmu festivālā "Berimors" izrādīs pirmo gruzīnu 3D pilnmetrāžas animācijas filmu "Jaungada stāsts" (Saakhaltslo Zghapari, režisors Shalva Ramishvili, Gruzija, 2010, 80 min), informē Eva Mežīte, "Arsenāla" un "Berimora" Preses centra vadītāja.

Gruzīnu animācijas filmu "Jaungada stāsts" ar tulkojumu latviešu un krievu valodā varēs skatīties 9. un 10. aprīlī tirdzniecības parka "Alfa" kinoteātrī "Cinamon" un tirdzniecības centra "Rīga Plaza" kinoteātrī "Multikino".

Animācijas filmas pamatā ir Šatili ciema iedzīvotāju gatavošanās Jaunajam gadam. Stāsta galvenie notikumi risinās Šatili ciemā - vietā, ko ieskāvuši milzīgie Kaukāza kalni un kas pazīstams ar vareniem mūriem. Lai gan mūri un ciema ēku torņi vienmēr veiksmīgi sargājuši ciema iedzīvotājus no ienaidniekiem, tomēr nemierīgus viņus dara fakts, ka visapkārt ciemam aug arī necaurstaigājams mežs, kas ir pilns ar ļaunām būtnēm.

Šatili ciema iedzīvotāji gatavojas Jaunajam gadam, un mirkli pirms tā iestāšanās ciema vecākais svētā ozolkoka dobumā novieto Šatili iedzīvotāju lielāko dārgumu - vēlmju akmeni, kas Jaungada naktī piepilda visas vēlēšanās. Šo brīnumaino spēju dēļ vēlmju akmeni kāro arī tumšie spēki, kas izšķirīgajā brīdī mēģina to nozagt.

Jau ziņots, ka 9. Rīgas starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimors", kas no 8. līdz 10. aprīlim notiks Rīgā, Liepājā, Cēsīs un Ventspilī, šoreiz savā programmā piedāvās 11 pilnmetrāžas un vairāk nekā 20 animācijas īsfilmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu