Top10 atceltie koncerti Latvijā (45)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aktīva koncertdzīve liecina par konkrētās pilsētas attīstību. Pēdējā laikā ierasts, ka Rīgā un arī citviet arvien biežāk uzstājas pasaules līmeņa izpildītāji, priecējot šejienes klausītājus. Mūzikas bizness gan ir neprognozējams un reizēm gadās, ka kāds ļoti gaidīts mākslinieks dažādu apstākļu dēļ nav varējis priecēt mūs ar savu uzstāšanos. Tā notika ar februāra sākumā plānoto «Marina and the Diamonds» uzstāšanos, tāpēc TVNET nolēma ielūkoties tajā, kādi bijuši desmit gaidītākie koncerti, kurus nācies atcelt pēdējo 10-15 gadu griezumā.

Džo Kokera uzstāšanās Arēnā Rīga

2010.gada rudenī plašu rezonansi izraisīja rokmūzikas veterāna Džo Kokera koncerta atcelšana tajā pašā datumā, kad viņam bija jāuzstājas Arēnā Rīga. Kā iemesls nenotikušajam koncertam ir minēts koncertaģentūras «City people» un aģentūras «Viva art music» saistību nepildīšana pret mākslinieku.

«Depeche Mode» koncerts «Skonto» stadionā

Šeit mīt daudz britu grupas «Depeche Mode» fanu, tāpēc 2009.gadā atcelto koncertu Rīgā daudzi uztvēra ļoti sāpīgi, rīkojot pat gājienu uz «Skonto» stadionu, kur sākotnēji bija plānota tā norise. Atšķirībā no augstāk minētā piemēra atcelšanas iemesls ir saprotams - grupas solistam Deividam Gānam tika konstatēts ļaundabīgs audzējs. Toreiz gan tika vēstīts, ka uzstāšanās ir pārcelta, tomēr kopš tā laika «Depeche Mode» Rīgā nav koncertējuši. Jaunajā turnejā grupa gan šovasar viesosies Viļņā.

«Franz Ferdinand» Ķīpsalas hallē

Pēc prestižās «Mercury» balvas iegūšanas un grāvēja «Take Me Out» panākumiem 2005.gadā skotu grupa «Franz Ferdinand» atradās slavas zenītā. Viņu uzstāšanās Ķīpsalas hallē bija īpaši gaidīta, bet toreiz mūziķi neieradās, jo vēlējās koncentrēties sava otrā studijas albuma ierakstam. Trīs gadus vēlāk «Franz Ferdinand» sniedza lielisku koncertu Igaunijas festivālā «Õllesummer», tomēr Latvijas klausītājus klātienē pagaidām nav priecējuši. Nav šaubu, ka šāda kalibra apvienība, kas patlaban šogad izdos jaunu albumu, lieliski iederētos, piemēram, koncertzālē «Palladium».

Kristīna Agilera «Arēnā Rīga»

Popmūzikas dziedātājas Kristīnas Agileras koncertam «Arēnā Rīga» vajadzēja turpināt pasaules popzvaigžņu šovus Rīgā - līdz tam viesojušās bija Riana, Pinka, Avrila Lavinja u.c. izpildītājas. Arī šis koncerts, tāpat kā visa Eiropas koncerttūre, tika atlikts saistībā ar toreiz topošā albuma ierakstu.

«Antony and the Johnsons» uzstāšanās Sapņu fabrikā

Jutekliskā un izsmalcinātā Ņujorkas dziedātāja Antonija Hegartija un grupas paredzētā uzstāšanās Sapņu fabrikā 2007.gadā bija patīkams pārsteigums, jo šāda ranga mūziķi Rīgā viesojas visai reti. Diemžēl Hegartija balss problēmu dēļ gaidītais koncerts nenotika.

Pīts Dohertijs un «Babyshambles» Dzelzceļa muzejā

Arī britu grupa «Babyshambles» ar skandalozo Pīteru Dohertiju priekšgalā 2006.gadā neatbrauca viņa veselības problēmu dēļ, taču, zinot mūziķa piekopto rokenrola dzīvesveidu, tas nebija pārsteigums. Pēc Dohertija iekulšanās kārtējā kautiņā Itālijā tika atlikta visa viņa grupas koncerttūre pa Austrumeiropas valstīm, tostarp uzstāšanās Rīgā, Dzelzceļa muzejā. Trīs gadus vēlāk ar trīsošu sirdi sagaidījām Dohertiju «Positivus» festivālā, tomēr «Babyshambles» koncerts Latvijā joprojām ir nepiepildīts sapnis. Pēc ilgāka pārtraukuma grupa ir atsākusi koncertēt.

«Marina and the Diamonds» koncertzālē «Palladium»

Jaunās popdīvas Marinas Diamandis uzstāšanās «Palladium» šā gada februārī ir pēdējais vērienīgais nenotikušais koncerts. Interese par grieķu izcelsmes velsiešu dziedātājas šovu bija pietiekami liela, tomēr, vēloties taupīt viņas balsi «The Lonely Hearts» koncertturnejai, menedžmenta pārstāvji Rīgas uzstāšanos nolēma atcelt.

«Sugababes» Mežaparka Lielajā estrādē

Komerciāli veiksmīgā meiteņu popgrupa «Sugababes» savus klausītājus Latvijā 2004.gadā pamanījās pievilt pat divreiz, turklāt gandrīz mēneša laikā. Vispirms nenotika viņu 3.augustā ieplānotā uzstāšanās Mežaparkā, bet 1.septembrī «Sugababes» neatbrauca arī turpat notiekošā festivāla «re:loud» ietvaros, jo slimnīcā tika ievietota viena no kolektīva dalībniecēm, Mutuja Buena.

«The Ting Tings» uzstāšanās «Positivus» festivālā

Londonas indīpopa dueta «The Ting Tings» uzstāšanās Salacgrīvā notiekošajā festivālā «Positivus» bija liels kārdinājums daudziem, tomēr pasākuma rīkotāji laikus paziņoja par viņu uzstāšanās atcelšanu.

«Grimes» koncerts «Palladium»

Kanādiešu elektropopa izpildītājas «Grimes» albums «Visions» ar hipnotizējošo dziesmu «Oblivion» daudzos topos tika minēts kā viens no pērnā gada spilgtākajiem ierakstiem. Jūnija vidū izziņotā uzstāšanās patīkami satrauca mūzikas cienītājus visā Baltijā (tas bija vienīgais koncerts), tomēr novembrī mākslinieces pārstāvji paziņoja visas turnejas atcelšanu «Grimes» veselības problēmu dēļ.

Protams, šie bijuši tikai zināmākie no atceltajiem koncertiem. Tāpat pēdējo gadu laikā dažādu iemeslu dēļ nav notikuši tādu grupu kā «Anthrax», «Anti Flag», «Clawfinger», «Hooverphonic» un izpildītāju kā Ravi Šankara, Gabrielles un Dionas Vorvikas koncerti.

Bijuši arī gadījumi, kad izpildītājs sākotnēji atceļ koncertu, bet pēcāk atgriežas, kā tas notika, piemēram, ar latviešu izcelsmes kanādietes Keitijas Stelmanis projektu «Austra».

Augstāk minētie gadījumi apliecina, ka mūzikas biznesā tas nav nekas neparasts un visbiežāk, pasākumam nenotiekot, vislielāko uguni uz sevi izsauc tā rīkotāji, kaut arī plānotā uzstāšanās izjukusi no viņiem neatkarīgu apstākļu dēļ.

Par kura mākslinieka koncerta atcelšanu visvairāk žēl ir tev? Aicinām izteikties savus lasītājus TVNET aptaujā:

Komentāri (45)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu