Problēmas nesagādā ledus iešana Salacā, bet kūstošais sniegs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien no rīta salacgrīvieši varēja konstatēt, ka ledus lielums Salacā izgājis. Nēģu zvejnieks Aleksandrs Rozenšteins pastāstīja, ka puse upes vēl ciet pie viņa 1. tača, nedaudz palicis arī pie Salacgrīvas tilta.

Tas problēmas nesagādās, nekādu ledus sastrēgumu nav. Osta ir vaļā, būtu tikai uzpūtis vējš, lai aizpūstu ledu prom no krasta, teica Salacgrīvas novada domes civilās aizsardzības (CA) speciālists Ojārs Liedeskalniņš. Viņš vakar kopā ar pašvaldības izpilddirektoru Jāni Cīruli un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Salacgrīvas daļas priekšnieku Aldi Skrastiņu apmeklēja bīstamākās vietas, kur varētu rasties sastrēgumi un izcelties plūdi.

Applūduši vien kādi mazdārziņi un pievedceļi uz dažām mājām. To nesagādāja Salaca vai tās pietekas, upēs līmenis cēlies minimāli. Īslaicīgas problēmas radīja siltajā laikā strauji kūstošais sniegs. Caurtekas nespēja „norīt” lielo ūdens daudzumu, secināja O. Liedeskalniņš.

Makšķernieku kluba Salackrasti vadītājs Oļegs Sumčenko pirmdien gan novērojis, ka Salacā un tās pietekās kopš svētdienas ūdens līmenis kāpis par centimetriem 35. Pēc pieredzes viņš sprieda, ka tas turpinās celties, bet problēmas nesagādās. A. Rozenšteins pastāstīja, ka pēc nēģu sezonas izkalis taci no ledus, tāpēc līdz ar ledus iešanu zudībā aizgājušas vien dažas kārtis. Abi pārējie kaimiņtači jau pirms tam bijuši nonesti līdz t.s. Zirgakmenim, nu ledus tos aiznesis vēl tālāk.

Pirms iespējamiem plūdiem Salacgrīvas novadā bija izstrādāts rīcības plāns. CA speciālists pastāstīja, ka situācija tiks kontrolēta arī turpmākajās dienās, kā arī izdarīti secinājumi, kur būtu tīrāmi novadgrāvji, caurtekas u.tml.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu