Titulētākais olimpietis Hojs paziņo par karjeras beigām (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Seškārtējais olimpiskais čempions treka riteņbraukšanā Kriss Hojs ceturtdien oficiāli paziņoja par savas karjeras beigām.Lielbritānijas visu laiku titulētākais olimpietis sportot beidzis 37 gadu vecumā.

«Šo lēmumu nepieņēmu viegli. Domāju par to ilgi, bet man palīdzēja ģimene un treneri,» preses konferencē atzina Hojs.

Līdz pat pagājušā gada Londonas olimpiskajām spēlēm titulētākais britu olimpietis bija airētājs Stīvs Redgreivs, kurš karjeras laikā tika pie sešām olimpiskajām godalgām, no kurām piecas bija zelta. Tomēr Hojs Londonā izcīnīja zeltu komandu sprintā un keringā, apsteidzot Redgreivu.

Hojs atzina, ka cerējis uz startu 2014.gada Nāciju sadraudzības spēlēs, kas risināsies viņa dzimtajā Glāzgovas pilsētā, tomēr sapratis, ka nespēs tik ilgi saglabāt cienījamu konkurētspēju.

«Esmu izspiedis no sevis pēdējās colas enerģijas,» atzina riteņbraucējs. «Devos uz Londonu un nostartēju tur veiksmīgi, tomēr tad vēl nesapratu, cik daudz Londona no manis prasījusi. Startēt vēl vienu gadu būtu vienu gadu par daudz. Nevēlos startēt, lai tikai pamātu faniem.»

Kā savas karjeras spožākos mirkļus Hojs nosauca pirmā olimpiskā zelta izcīnīšanu Atēnu olimpisko spēļu viena kilometra hītā, kā arī keringa sacensības Londonā.

«Atēnās kāpšana uz goda pjedestāla, mana vārda dzirdēšana kopā ar nosaukumu «Olimpiskais čempions» parādīja, kāpēc esmu profesionāls sportists,» stāstīja Hojs. «Ilgi domāju, ka nekas tam nelīdzinās, tomēr Londonā beigt karjeru ar sesto zelta medaļu keringā bija ļoti īpašs brīdis.»

37 gadus vecais riteņbraucējs pie savas pirmās olimpiskās godalgas tika 2000.gadā Sidnejā, kad izcīnīja sudrabu komandu sprintā, bet turpinājumā viņš izcīnīja tikai zeltus - vienu Atēnās, trīs Pekinā, bet vēl divus pagājušajā gadā notikušajās Londonas spēlēs.

Tieši Hojs Londonas Olimpiādes atklāšanas ceremonijā bija Lielbritānijas komandas karognesējs.

Tāpat viņš 11 reizes kļuva par pasaules čempionu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu