Antāne: Zatlera lēmums neietekmēs partijas darbu (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eksprezidenta Valda Zatlera lēmums šovasar pamest Reformu partijas (RP) vadību neietekmēs partijas darbu un gatavošanos pašvaldību vēlēšanām, šorīt intervijā LTV atzina RP Rīgas mēra amata kandidāte Inga Antāne.

Antāne norādīja, ka RP respektē šo Zatlera izvēli un turpinās strādāt.

Runājot par iecerēm pēc ievēlēšanas Rīgas domē, Antāne skaidroja, ka atbalstot līdzšinējās pašvaldības vadības paveikto sociālajā jomā un izglītības iestāžu remontos, tomēr esot virkne saimniecisku jautājumu, kas jārisina un kam nav pievērsta pietiekama uzmanība - siltināšana, bedrainas ielas un citi.

Antāne uzsvēra, ka Rīga ir pietiekami bagāta pilsēta un viss ir atkarīgs no budžeta plānošanas. Viņa pirmā darbības gada laikā izveidotu investīciju piesaistīšanas programmu pilsētai, bet pirmais darbs būtu audita veikšana pašvaldības uzņēmumos, lai varētu lemt par turpmāko rīcību.

RP Rīgas mēra amata kandidāte atzīmēja, ka pašvaldībās prioritāri ir saimnieciskie jautājumi, nevis politiskie, tāpēc nevajadzētu vilkt sarkanās līnijas sadarbībai ar citiem politiskajiem spēkiem - RP būtu gatava sadarboties ar tiem, kas atbalstīs partijas programmas realizēšanu.

Antāne arī uzsvēra, ka Rīgai vairāk jāiegūst no brīvostas darbības, līdzekļus novirzot ostai piegulošo teritoriju attīstībai.

Kā ziņots, veselības problēmu dēļ eksprezidents un pašreizējais Saeimas deputāts Zatlers pēc RP valdes pilnvaru termiņa beigām šovasar nolēmis atstāt partijas priekšsēdētāja amatu, informēja RP.

Par šādu lēmumu Zatlers paziņojis vakar notikušajā RP valdes sēdē.

Zatlers norāda, ka veselības stāvoklis viņam patlaban neļauj pilnvērtīgi pievērsties partijas vadībai. Viņš vēlējies informēt kolēģus jau laikus, lai savlaicīgi varētu notikt jauna partijas vadītāja izvirzīšana.

«Šis lēmums nav bijis viegls, jo kopā ar saviem domubiedriem esmu šo partiju veidojis, tomēr tas ir ļoti pārdomāts un izsvērts,» sacīja Zatlers.

Jaunais priekšsēdētājs būs jāievēl RP kongresā, un Zatlers savu balsi atdošot par RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Vjačeslavu Dombrovski.

«Uzskatu, ka viņš [Vjačeslavs Dombrovskis] ir labākais piemērs tam, kādam jābūt jaunās paaudzes politiķim - ar augstu kompetenci, pragmatiskam un bez mazākās šaubu ēnas par viņa reputāciju. Viņš ir RP kopš tās dibināšanas un ir mūsu ekonomikas programmas un darba spēka nodokļa samazināšanas plāna autors, turklāt jau ir pierādījis sevi kā Saeimas frakcijas vadītājs un līderis,» sacīja Zatlers.

Viņš piebilda, ka Vjačeslavs Dombrovskis ir spējīgs saliedēt cilvēkus ar dažādiem uzskatiem un veidot dialogu. To viņš esot spilgti parādījis, arī uzrunājot partijas kongresa dalībniekus, gūstot daudzu partijas biedru atzinīgus vārdus.

Pats Vjačeslavs Dombrovskis jau atzinis, ka, saņemot biedru uzticības balsojumu, viņš būtu gatavs uzņemties RP vadību.

«RP ir nesen izveidots politiskais spēks, kas ienesis daudzas jaunas un progresīvas idejas Latvijas politikā un konsekventi strādājis, lai tās realizētu. Tas ir liels izaicinājums pierādīt Latvijas vēlētājiem, ka RP pārstāv principiāli citādu politiku, un pārliecināt, ka viņu balsis bija atdotas spēkam, pateicoties kuram valstī notiek reālas pārmaiņas,» uzskata Vjačeslavs Dombrovskis.

Viņš uzsvēra, ka, saņemot partijas biedru uzticības balsojumu, partijas priekšsēdētāja amatā par saviem galvenajiem uzdevumiem izvirzīs darbu pie partijas saliedētības un skaidras politiskās un ekonomiskās programmas izstrādes, jo partijai esot jāatgūst un jānostiprina savu vēlētāju uzticība.

Kā ziņots, Zatleram Latvijā pērn tikta veikta operācija, jo viņam ārsti konstatēja prostatas vēzi. Taču tas diagnosticēts tikai pēc tam, kad viņš pie ārstiem vērsies ar citām veselības problēmām, proti, muguras sāpēm. Izmeklējumos atklājies, ka viņam ir reta saslimšana, kas saistīta ar asinsvadu veidojumu mugurkaula kanālā.

Pēc tam Zatleram tika veikta sarežģīta operācija Briselē, kas noritējusi veiksmīgi.

Jau pērn, laikā, kamēr RP priekšsēdis partiju nevarēja pilnvērtīgi vadīt, to darīja viņa vietnieki - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, viņa padomniece Sandra Sondore-Kukule un Liepājas domnieks Jānis Vilnītis.

Kā ziņots, Zatlers par RP (toreiz - Zatlera Reformu partijas) priekšsēdētāju tika ievēlēts 2011.gada 23.jūlijā jeb tai pašā dienā, kad partija tika nodibināta.

RP statūti paredz, ka partijas valdes locekļus balsojot ievēl kārtējā kopsapulce uz diviem gadiem. Tādējādi secināms, ka pašreizējās RP valdes pilnvaru termiņa pēdējā diena būs šā gada 22.jūlijs.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu