Pirmais riteņbraucēju velomaratons ir klāt! (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāji

Pavasara lēnā nākšana neattur kalnu divriteņu sacensību un braukšanas mīļotājus no sezonas atklāšanas – jau pēc četrām dienām, svētdien, 21.aprīlī, tiks dots starts kalna divriteņu (MTB) maratonam, kas norisināsies Ventspilī, startējot un finišējot pilsētas «Piedzīvojumu parkā».

Latvijas riteņbraucējiem pirmais MTB starts 21.aprīlī Ventspilī

Trase ir pilnībā gatava dalībnieku uzņemšanai, stāsta viens no sacensību organizatoriem Jānis Baltaisbrencis: «Šogad esam pamainījuši starta un finiša apli, lai dalībniekiem nebūtu uzreiz jāsamērcē kājas slapjā pļavā, kā tas diemžēl bija iepriekšējā gadā.»

Tomēr tas nenozīmē, ka trasē nebūs vietas, kur samērcēt kājas, jo, kā jau īstam MTB pienākas, trase ies pa meža, zemes un dažāda seguma ceļiem, takām, kur var būt gan ūdens, gan dubļi. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad tiks noteikti ātrākie vīriešu un sieviešu klases braucēji – vīri sacentīsies par Vivus.lv dzelteno līdera kreklu, savukārt ātrākās dāmas sacentīsies par «Zaļās jostas» zaļo līderes kreklu, kas būs šīs sezonas jaunums.

Pirmais posms 21.aprīlī būs tādā kā iesildīšanās pārējiem sacensību seriālu posmiem - tas nav tehniski sarežģīts, taču pietiekamu izturību prasošs. Visiem velomaratona dalībniekiem par prieku un baudījumu maršrutā iekļauts arī brauciens gar jūras krastu.

Distances ar dažādām grūtības pakāpēm un bērniem

MTB maratoni atšķiras no citiem maratoniem ar tehniskākām, pārdomātākām un interesantākām trasēm, sacensību ģeogrāfijas ziņā tiks aptverta visa Latvija - Ventspils, Ape, Talsi, Smiltene, Cēsis un Baldone. Tomēr nekas nav spiesta lieta, tādēļ paši dalībnieki varēs izvēlēties, kurā distancē startēt - MTB Maratona vai pusmaratona. Savukārt pašiem mazākajiem būs iespēja izbaudīt īstu sacensību garšu Superior bērnu braucienā, kur pie balvām tiks katrs mazais braucējs.

Arī šogad, līdzīgi kā citus gadus, organizatori ir rūpējušies, lai dalībnieki tiktu apbalvoti ar pienācīgām balvām un varētu atgūt spēkus pēc sacensībām ar Latvijā ražotiem produktiem. Dalībniekus ēdinās gaļas pārstrādes uzņēmums «Nākotne», z/s «Garīši», A/S «Balticovo» un «Latvijas Maiznieks». Savukārt trasē enerģijas atgūšanai tiks piedāvāts «High5» enerģijas dzēriens.

Sacensību norise tiek plānota jau ierastajās un pārbaudītajās sacensību vietās:

1. posms - 21.aprīlis Ventspils Piedzīvojumu parks

2. posms - 26.maijs. Ape, Apes mototrase

3. posms - 30.jūnijs. Talsi, Kamparkalns

4. posms - 28.jūlijs. Smiltene, Tepera autotrase

5. posms - 11.augusts. Cēsis, Pilsētas stadions

6. posms - 31.augusts. Baldone, Riekstukalns – noslēgums un apbalvošanas ceremonija

Reģistrācijas iespējas:

1. On-line reģistrācija (http://www.mtb-maratons.lv/lv/2.sacensibas/register/)

2.1. Veikalā Veloprofs, Maskavas ielā 240, Rīgā

2.2. Reģistrācija sacensību dienā. Sacensību dienā reģistrācija notiek starta/finiša zonā, reģistrācijas teltī 9:00 - 11:30.

Dalības maksā ietilpst:

Marķēta un īpaši MTB sagatavota trase;

Numurs, kas jāsaglabā uz visu sezonu (visiem posmiem);

Velosipēdu serviss: startā/finišā un distancē būs pieejams bezmaksas serviss, ko nodrošina veikals «Veloprofs», Maskavas ielā 240. (www.veloprofs.lv);

Ēdināšanas un dzirdināšanas punkti trasē – būs pieejams «High5» enerģijas dzēriens un uzkodas;

Ēdināšana pēc finiša;

Velosipēdu mazgāšana pēc sacensībām;

Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi – starta/finiša zonā dežurēs neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde;

Sacensību rezultāti – visu dalībnieku rezultāti tiks ievietoti interneta mājas lapā www.mtb-maratons.lv;

Auto stāvvieta;

Komandas prezentācijas telts vieta (4x4 m);

Arī šogad katrs dalībnieks var izvēlēties sev pieņemamāko sacensību distanci:

vivus.lv MTB Maratons: (50 līdz 60 km)

Latvijas Valsts Mežu MTB Pusmaratons: (25 līdz 30 km)

Superior bērnu velobrauciens (200 līdz 1000 m).

Lai veicas!

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu