«UgunsGrēkā» ballīte! Seriāla varoņi sveic Mieriņu 75. jubilejā (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Šajā pavasarīgajā dienā – 17. aprīlī savu 75. dzimšanas dienu atzīmē tautā mīlētais aktieris Leons Krivāns, kuru pēdējo gadu laikā pazīstam kā Miervalža jeb Mieriņa lomas atveidotāju populārajā TV3 seriālā «UgunsGrēks«. Jubilejas priekšvakarā aktieris aizdomājas par mūžīgajām vērtībām, kas svarīgas, šajā saulē esot.

Jau šovakar TV3 ekrānā seriāla «UgunsGrēks» sērijā skatītāji varēs vērot, kā «UgunsGrēka» varoņi sveic savu kolēģi - viesnīcas šveicaru un sargu vienā personā, Mieriņu, ko atveido izcilais aktieris Leons Krivāns.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» pats gaviļnieks Leons Krivāns ir priecīgs, ka seriāla radošā komanda izplānoja sižetu ar aktiera sveikšanu «UgunsGrēka» sērijā. «Visa komanda ir lieliska, un režisores Intas Gorodeckas priekšā cepuri nost. Interesanti, ka, dodoties uz kafejnīcu, mans atveidotais varonis Mieriņš nedrīkst tajā ienākt, priecīgu sejas izteiksmi rādot. Man jābūt dusmīgam, jo pirms tam esmu sastrīdējies ar kafejnīcas vadītāju Gunāru,» savu seriāla komandu par dzimšanas dienas pārsteigumu uzslavē aktieris.

Leons Krivāns ir viens no aktieriem, kas seriālā spēlē no tā pirmsākumiem, kad vēl seriālu ar nosaukumu «Neprāta cena» izrādīja LTV kanālā. «Ar televīziju jau ir ļoti interesanti, jo ar televizora starpniecību aktieris ienāk katra TV skatītāja mājā. Bija gadījums, kad uz ielas man pienāk klāt viena dāma un saka: «Ziniet, jūs esat mūsējais!» Tad uzreiz skudriņas pārskrien visam ķermenim. Tas ir mana darba novērtējums. Es neapvainojos, ja jaunā paaudze mani pazīst kā Mieriņu, nevis kā aktieri Leonu Krivānu ar citām lomām kino un teātrī,» pārdomās dalās aktieris.

Jubilārs atzīst, ka viņa atpazīstamība viņam visas profesionālās dzīves garumā ir uzlikusi papildu pienākumu un atbildību. «Ir lietas, par kurām es nekad nestāstīšu, bet, ja viena otra lieta skatītājus interesē, tad man par to ir jārunā. Protams, nevar jau iet 100% publikas pavadā. Visi no manis vienmēr gaida jokus, bet reizēm jau gribas parunāt arī par kādu nopietnu tēmu,» viņš nosaka.

Vaicājot, kā aktierim patīk atzīmēt savas jubilejas, viņš stāsta, ka savulaik teātrim bija vajadzīgi aktieri, bet tagad aktierim ir vajadzīgs teātris un tas ir cits princips: «Savulaik teātris gatavojās aktieru jubilejām un iestudēja speciālu jubilejas izrādi. Tagad tā vairs nav. Ja gribi svinēt jubileju, tā ir aktiera darīšana.»

Aktieris Leons Krivāns TV3 seriāla "UgunsGrēks" Mieriņa lomas atveidotājs viesnīcas biljarda zālē
Aktieris Leons Krivāns TV3 seriāla "UgunsGrēks" Mieriņa lomas atveidotājs viesnīcas biljarda zālē Foto: Edgars Kalmēns

Leons Krivāns ir bijušais Dailes teātra aktieris. «Nu jau vairs es neesmu teātra repertuārā. Visi pensionāri esam salikti vienā lugā «Pirmā grēka līcis» un cilvēki nāk, skatās un priecājas,» teic aktieris.

Vaicājot, ko aktieris vēl sev jubilejā, viņš ir pieticīgs: «Lai neiet sliktāk kā līdz šim. Man ir tāda sajūta, ka mani kāds augstāks spēks vada. Agrāk mēģināju lauzties un sevi realizēt, bet tagad viss notiek pēc principa, vai esmu pelnījis vai ne.»

«Galvenais nevajag ļaunu laist pasaulē, jo tāpat jau tā ir gana. Šajā saulē un viņā saulē jau nekas nav. Tu jau nezini, kas tev jāsastrādā šajā saulē, lai varētu kaut ko citu darīt tajā saulē. Nav jau teikts, ka kaut kas spīdošs šajā saulē. Galvenais, lai būtu ko darīt, ko pārvarēt, ko pierādīt,» par mūžīgajām vērtībām savā jubilejā aizdomājas Krivāns.

Dzīvesstila portāls «Sejas» sveic aktieri Leonu Krivānu 75. dzimšanas dienā!

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu