Mēneša albums: The Weeknd "House of Balloons"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izturi trīs ziemas mēnešus un ceturto saņem bez maksas! Tieši tā varētu raksturot martu, kurš beidzot nodevis pilnvaras aprīlim un nedaudz pavasarīgākam laikam. Pieliekam punktu arī marta muzikālajiem ceļojumiem ar tradicionālo rubriku "Mēneša albums". Šoreiz tas ir kāds interesants un netradicionāls R&B ieraksts no Toronto.

The Weeknd "House of Balloons"

(The Weeknd)

10/12

Jau pagājušogad viscaur komercializētajā R&B mūzikā ienāca jaunas, nebijušas vēsmas. Jāmin kaut vai filosofijas studenta Toma Krela (Tom Krell) spokainais lo-fi R&B projekts "How to Dress Well" un Džaneles Monē (Janelle Monae) spožā indie soul vai "android pop" debija, kurā sakausēti dažādi šķietami nesavienojami žanri.

Žanru sintēze R&B mūzikā turpinās arī šogad. Jau izdots lielisks 23 gadus vecā Frenka Oušena (Frank Ocean), īstajā vārdā Christopher "Lonny" Breaux ieraksts "Nostalgia, Ultra", kurā Oušens dzied pa virsu eklektizētiem pazīstamu dziesmu pavadījumiem (Coldplay "Strawberry Swing", MGMT "Electric Feel", The Eagles "Hotel California" u.c.). Starp citu, Oušens apvainojies uz lielo izdevniecību "Island Def Jam", kas, viņaprāt, nav veltījusi pietiekami lielu uzmanību viņa daiļradei, un savu albumu februārī publiskojis bez maksas blogošanas vietnē "Tumblr".

Tomēr Oušena mūzika ir vēl puslīdz tradicionāls R&B (Midi Mafia, Tricky Stewart bīti), bet šā apskata galvenais varonis - dziedātājs Eibels Tesfejs (Abel Tesfaye) un bītmeikeri "Doc Mckinney & Illangelo" jeb projekts "The Weeknd" ar savu debijas plati (miksteipu) "House of Balloons" ieveduši žanru, manuprāt, nebijušā skaņu mežā. Tiesa, arī šis ieraksts savā būtībā ir pietiekoši tradicionāls R&B...

The Weeknd "House of Balloons"
The Weeknd "House of Balloons" Foto: Publicitātes foto

Pārsteidzošs ir Baltimoras dueta "Beach House" (to pašu, kas būs šogad "Positivus" festivālā) 2006.gada albuma dziesmas "Master of None" sampls dziesmā "The Party & the After Party", kā arī britu postpanka veterānu "Siouxsie and the Banshees" dziesmas "Happy House" sampls.

Kā var noprast no informācijas tīmeklī, 20 gadus vecajam Eibelam ar padomu un reklāmu daudz palīdzējis kāds cits Toronto mākslinieks - jaunais hiphopa spīdeklis Dreiks (Drake), kurš, iespējams, "The Weeknd" skanējumā saklausījis ko radniecīgu sev. Viņš savā mikroblogu vietnē "Twitter" publicējis fragmentu (vēlāk arī citus fragmentus) no "The Weeknd" dziesmas "Wicked Game", kā arī aicinājis savus divus miljonus tvitera sekotāju apmeklēt Eibela mājas lapu. Izskanējušas arī baumas, ka Dreiks nolēmis sadarboties ar "The Weeknd".

Katrā ziņā veids, kā šis projekts ir nonācis līdz klausītājam, tā saturs, vizuālā estētika, kā arī izmantotie alternatīvās un indīmūzikas sampli (aizmirsu pieminēt arī dažas "Radiohead" sekundes) padara to atšķirīgu no pārējās pelēkās R&B masas.

Izdošanas datums - 21.03.2011.

Latest tracks by The_Weeknd

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu