Pianiste Diāna Zandberga izdos albumu "Sapņi par Spāniju"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē 2.aprīlī plkst.18 notiks pianistes Diānas Zandbergas albuma "Sapņi par Spāniju" prezentācijas koncerts, informē RLB birojā.

Koncertā skanēs speciāli šim projektam sarakstīti seši latviešu komponistu jaundarbi un četri pirmatskaņojumi: Daces Aperānes "Divi sapņi", Selgas Mences "Salvadora Dali impresijas", Andra Vecumnieka "Quasi Carmen 5", Anitras Tumševicas "Diānas dziesma. Spāņu mežģīnes", Jāņa Zandberga "Zapateado en Fa 5" un Andra Dzenīša "Dorada 7".

Kā vienojošais elements visus minētos jaundarbus caurvij Spānijas tematika. Katrs komponists to ir risinājis atšķirīgi, taču šī tēma atspoguļojas gan skaņdarbu nosaukumos, gan katra darba mūzikas valodas īpatnībās.

Koncertā programmā iekļautas arī trīs Domeniko Skarlati (1685-1757) sonātes. Šis itāliešu izcelsmes komponists savu lielāko mūža daļu ir pavadījis Spānijas karaļa galmā, un viņa skaņdarbos ir skaidri jūtama spāņu tautas mūzikas ietekme. Koncertā tiks atskaņots arī viens no pēdējiem spāņu komponista Īzaka Albenisa (1860-1909) klavierdarbiem Navarra, bet koncertu noslēgs virtuozais Ferenca Lista (1811-1886) "Mefisto valsis nr.1" - veltījums izcilā ungāru komponista divsimtgadei.

"Sapņi par Spāniju"
"Sapņi par Spāniju" Foto: Publicitātes foto

Diāna Zandberga (Baibusa) no 2004. līdz 2008. gadam papildinājās Granadosa-Maršala akadēmijā Barselonā pie izcilās spāņu pianistes Alisijas de Laročas, kura savu studenti raksturoja šādi: smalks jūtīgums un milzīgas interpretācijas spējas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu