Medvedevs un Putins izsaka līdzjūtību par Kononova nāvi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs un premjerministrs Vladimirs Putins piektdien izteica līdzjūtību bijušā sarkanā partizāna Vasilija Kononova tuviniekiem saistībā ar viņa nāvi, savukārt Krievijas vēstniecība Latvijā apņēmusies segt bēru izdevumus.

"Lielā Tēvijas kara gados Vasilijs Makarovičs pašaizliedzīgi cīnījās ar fašistiskajiem okupantiem. Visu savu dzīvi viņš saglabāja uzticību kaujas draudzībai, aizstāvēja patiesību par to gadu notikumiem," sacīts Medvedeva līdzjūtībā.

Arī Krievijas premjerministrs Putins nosūtījis līdzjūtību Kononova piederīgajiem.

"Mēs visi dziļi cienījām šo garā stipro, vīrišķīgo cilvēku. Viņš ar lielu cieņu izgāja cauri visiem pārbaudījumiem, kurus viņam vajadzēja pārciest. Līdz galam saglabāja savu ticību un ideālus. Un mūžam paliks mūsu piemiņā," raksta Putins.

Līdzjūtību Kononova tuviniekiem nosūtījis arī Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins.

"Līdz savas dzīves beigām veterāns cīnījās pret nelikumībām un netaisnību un aizgāja no dzīves nesalauzts un neuzvarēts," sacīts Maskavas mēra līdzjūtībā.

"Kononova nāve ir neatsverams zaudējums visiem tiem, kuri cīnās pret mēģinājumiem pārskatīt vēsturi un Otrā pasaules kara rezultātus," uzsver Sobjaņins.

Bēru izdevumus segs Krievijas vēstniecība

Savukārt Krievijas vēstniecības Latvijā preses sekretārs Ivans Mostinskis aģentūrai "Interfax" teica, ka Krievijas vēstniecība piedalīsies bēru organizēšanā un segs to izdevumus.

"Vēstniecība piedalīsies bēru organizēšanā," pavēstīja Mostinskis.

"Mēs maksimāli palīdzēsim: segsim izdevumus, palīdzēsim bēru organizēšanā," informēja vēstniecības pārstāvis.

Pēc Mostinska teiktā, par bēru laiku provizoriski ir noteikta otrdiena, 5.aprīlis.

Jau ziņots, ka bijušais sarkanais partizāns Vasilijs Kononovs, kurš Latvijā bija notiesāts par kara noziegumiem, ceturtdien miris 89 gadu vecumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu