Medvedevs vēršas pret Putina sabiedrotajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs uzsācis kampaņu, lai no uzņēmumu valdēm atbrīvotu premjerministra Vladimira Putina cilvēkus, šādi vēršoties pret pašreizējā valdības vadītāja rūpīgi izveidoto ekonomikas kontroles sistēmu.

Medvedeva uzsākto pasākumu vidū ir prasība, lai valsts amatpersonas līdz 2011.gada vidum pamet uzņēmumu direktoru padomes. Tāpat viņš norīkojis uz valsts reģioniem investīciju ekspertus, kā arī atļāvis mazākuma akcionāriem valsts uzņēmumos piekļūt grāmatvedības datiem.

Kremlī skaidro, ka šie pasākumi tiek īstenoti, lai uzlabotu Krievijas investīciju klimatu, savukārt eksperti norāda, ka šiem centiem ir skaidri redzami politiski mērķi - laikā, kad līdz prezidenta vēlēšanām palicis mazāk nekā gads, izvirzīt Medvedevu Krievijas politiskās dzīves priekšplānā.

"Ja šie lēmumi tiks īstenoti, mainīsies varas līdzsvars," norādīja Sociālo sistēmu institūta politologs Dmitrijs Badovskis. "Šādi Medvedevs signalizē, ka ir gatavs kandidēt uz otro termiņu, demonstrē savu politisko apņēmību un spēku."

Iespējams, amatu uzņēmumā "Rosneft" nāksies pamest Krievijas enerģētikas jomas virsuzraugam Igoram Sečinam, vienam no ietekmīgākajiem pelēkajiem kardināliem, ceturtdien sacīja vadošais Medvedeva ekonomikas jautājumu padomdevējs Arkādijs Dvarkovičs.

Finanšu ministram Aleksejam Kudrinam būs jāpamet bankas VTB priekšsēdētāja amats, bet transporta ministram Igoram Levitinam - lidsabiedrība "Aeroflot", sacīja Dvarkovičs.

Medvedevs jau agrāk kritizējis valsts korporācijas to neefektivitātes un korupcijas dēļ, tomēr nekad iepriekš Kremļa saimnieks nav tik noteikti vērsies pret Putina sabiedrotajiem, norāda eksperti.

"Ja viņiem izdosies padzīt birokrātus no direktoru padomēm un valdēm, tā būs maza revolūcija," savā blogā raksta pazīstamais korupcijas apkarotājs Aleksejs Navaļnijs. "Vai Medvedevs ir spējīgs īstenot šādu mazu revolūciju, to mēs redzēsim tuvākajā nākotnē."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu