ĀM: Latvija militāri neiesaistīsies NATO misijā Lībijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas militārā iesaiste NATO misijā Lībijā netiek plānota, norāda Ārlietu ministrija (ĀM). NATO ceturtdien pārņēmusi visu militāro operāciju Lībijā vadību, ko no 19.marta īstenoja starptautiskā koalīcija.

"Latvija jau iepriekš ir izteikusi politisko atbalstu ANO Drošības padomes rezolūcijai un NATO īstenotajā operācijā piedalīsies politiski. Militāri Latvijas iesaiste netiek plānota," aģentūru BNS informēja ĀM Preses centrā.

Ministrijā pavēstīja, ka Latvija kā ANO, NATO un Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts ir politiski iesaistījusies Lībijas civiliedzīvotāju aizsardzībā, ieroču embargo ieviešanā un lidojumu aizlieguma zonas īstenošanā. Latvija arī aicina pēc iespējas ātrāk apzināt humānās palīdzības vajadzības Lībijā.

Militārā misija Lībijā tika sākta, lai īstenotu ANO Drošības padomes 1973.rezolūcijā par lidojumu aizlieguma zonas noteikšanu virs Lībijas noteikto, ka starptautiskā sabiedrība ir pilnvarota lietot "visus nepieciešamos līdzekļus" Lībijas civiliedzīvotāju aizsardzībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu