Fotoreportāža: Pauls un Račs prezentē nošu grāmatu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šodien, pulcējoties dažāda gadagājuma populārajiem pašmāju dziedātājiem, savus atvēršanas svētkus piedzīvoja Raimonda Paula un Guntara Rača kopīgi sarakstīto 100 dziesmu nošu grāmata. Lai arī kopīgi radīts daudz vairāk dziesmu, šajā izdevumā apkopota vien neliela daļa, iekļaujot dziesmas, kuras bijušas un joprojām ir populāras, gan arī pievienojot tādas dziesmas, kas klausītājiem mazāk zināmas.

Račs stāstīja, ka pirmā satikšanās ar maestro notikusi 1991.gadā Latvijas Radio, kad ilggadējā «Dzeguzītes» vadītāja Daila Martinsone rosināja abus viņus iepazīstināt. «Toreiz maestro piedāvāja kopīgi uzrakstīt vienu dziesmu. Visu šo laiku šķita, ka mūsu pirmā dziesma bija «Anniņa vanniņā», taču, pārskatot visus pierakstus, izrādījās, ko pirmā mūsu kopīgā dziesma bija Laimai Vaikulei,» sacīja Račs.

Dziesmu autors stāstīja, ka daudzi izpildītāji ir palīdzējuši dziesmām kļūt populārām un tautā iemīļotām. Nošu grāmatas atvēršanas svētkos ar savu muzikālo priekšnesumu klausītājus priecēja gan dziedātāji Ance Krauze un Normunds Rutulis, gan Liene Šomase kopā ar Jāni Moiseju, bērnu grupa «Dzeguzīte», aktieris Andris Bērziņš un arī jaunie dziedātāji Mārtiņš Ruskis un Antra Stafecka, bet pie klavierēm sēdās pats Pauls.

Komponists ir pārliecināts, ka šī jaunā nošu grāmata ir vērtīga saviesīgos un komercpasākumos. Tam piekrīt arī Račs, piebilstot, ka dziesmas grāmatā ir apkopotas alfabēta secībā, tādēļ viegli būs atrodamas pēc nosaukuma. Savukārt Pauls minēja, ka ar katru no grāmatā iekļautajām dziesmām viņu saista kāds notikums ar kādu no izpildītājiem.

Ideja par šādas nošu grāmatas izdošanu pieder Paulam, un viņš pats arī veicis dziesmu atlasi.

Grāmatu ir iespējams pasūtīt interneta vietnē «www.micrec.lv», kā arī tā ir atrodama tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu