Ministre: alkohola tirgošanu Dziesmu svētkos nevajadzētu aizliegt (98)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēšanu un dzeršanu Dziesmu svētku laikā skatītāju rindās plāno nepieļaut, tam atvēlot atsevišķu zonu prom no estrādes, bet pilnīgs alkohola lietošanas aizliegums pasākumu laikā gan nav iecerēts, žurnālistiem pirmdien sacīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Rosina aizliegt tirgot alkoholu

Lai arī diriģents Māris Sirmais Dziesmu un deju svētku padomes sēdē rosināja Dziesmu svētku noslēguma koncerta laikā netirgot alkoholu, ministre norādīja, ka pavisam to aizliegt nevajadzētu un problēma varētu tikt risināta, nodalot ēdināšanas zonu no pasākumu norises zonas.

«Es domāju, ka mēs visi esam pieauguši cilvēki, spējam samērot savas iespējas.

Mēs tikai nodalīsim kultūras pasākumu no ēšanas un dzeršanas tieši tāpat, kā tas ir operā, - starpbrīdī mēs, ja vēlamies, dzeram glāzi šampanieša,» teica Jaunzeme-Grende

Viņa atgādināja, ka Dziesmu un deju svētku padomē jautājums par ēdināšanu un dzērieniem diskutēts jau vairākkārt un pašlaik esot rasts risinājums, kā apmierināt visas iesaistītās puses. Pamatviedoklis ir, ka kvalitatīvie koncerti ir mākslas darbs un arī operā cilvēki parterā neēd šašliku, uzdzerdami alu, teica ministre.

Ēdināšanas zona tiks iznesta ārpus estrādes

«Šogad pirmo reizi Dziesmusvētkos ēdināšanas zona tiks iznesta ārpus estrādes un cilvēkam būs izvēle - ja viņš vēlas ēst silto ēdienu un kaut ko dzert, tad viņš iziet uz šo zonu, paēd, padzer un atpakaļ nāk tukšām rokām,» pastāstīja Jaunzeme-Grende.

Padomē ir ņemts vērā arī tas, ka vienlaicīgi ieturēties varētu vēlēties līdz 30 tūkstošiem cilvēku, tāpēc gar malu estrādei, kur vienmēr ir atradusies ēdināšanas zona, paredzēts tomēr nodrošināt iespēju padzerties ūdeni vai citus bezalkoholiskos dzērienus un uzēst kādu maizīti vai pīrādziņu, kas netraucētu skatītājiem, izteica ministre.

«Es domāju, ka mēs realizēsim šo ideju un visi būs apmierināti,» pauda Jaunzeme-Grende.

Jau vēstīts, ka lielākajai daļai padomes locekļu Sirmā ierosinājums šķita vilinošs un viņi pauda tam atbalstu, taču galīgais lēmums vēl netika pieņemts.

Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerts notiks Mežaparka Lielajā estrādē 7.jūlijā.

XXV Vispārējie latviešu dziesmu un XV deju svētki notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku programmu kopumā veido 51 pasākums ar vairāk nekā 62 norisēm.

Komentāri (98)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu