Kriksis no "Mazo dziesmas Latvijai" zina vairāk nekā 60 tautasdziesmu!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kas netipiski mūsdienu tīņiem, divpadsmitgadīgajai šova “Mazo dziesmas Latvijai” dalībniecei Kristīnei Cielavai ļoti patīk latviešu tautasdziesmas, kuras viņa zina vairāk nekā 60! Mazā dziedātāja iecienījusi arī rokdarbus un pašmācības ceļā apguvusi klavierspēli. Kas vēl būtisks jāzina par mazo dziedātāju, lasi TVNET intervijā ar Cielavu ģimeni.

Kā izlēmāt pieteikties šovā “Mazo dziesmas Latvijai”?
Pirmo reizi piedalāmies kādā atlasē kā solists. Ideja pieteikties atlasē bija Kristīnes māsai Leldei, bet pārējie ģimenes locekļi viennozīmīgi atbalstīja! Ja godīgi, nemaz necerējām, ka tiksim šovā... To darījām sevis dēļ, lai redzētu, kā paveiksies, kā Kriksis spēs sevi parādīt žūrijai. Mums tas šķita ļoti interesanti un pieredzes bagāti!

Kā Kristīne tiek galā ar skatuves drudzi?
Uztraukums nav zudis. Kristīne ir ļoti stipra meitene, viņa savu uztraukumu ļoti labi māk savaldīt un apkārtējiem nemaz to tik viegli neizrāda.

Kriksim patīk, ka pirms uzstāšanās māsa pamasē rociņas. :) Tā viņa jūtas labāk un atbrīvojas!


Mēs zinām, ka Kristīne uz skatuves izdarīs visu, cik spēj, un mums radīs lielu lepnuma sajūtu un gandarījumu!

Kurš jums ir noteicējs dziesmu izvēlē?
Pati Kristīne ar māsu internetā meklē, dzied, domā... Mums palīdz Popes pamatskolas Kristīnes mūzikas skolotāja Ligita Lukševica, palīdz muzikālā pedagoģe Lūcija Boitmane, liels, liels paldies mūsu krustmātei Sintijai, bez viņas - nu nekā. Arī apkārtējie cilvēki ir atsaucīgi un piepalīdz repertuāra ieteikumiem. Visgrūtāk, mūsuprāt, ir sameklēt tieši atbilstošu repertuāru.

Bieži mūsu izvēlētās dziesmas tiek noraidītas, tad jāmeklē jaunas.

Mūsdienās bērnu repertuāram ir diezgan šaurs atbilstošu dziesmu klāsts, tāpēc tas ir diezgan sarežģīti. Uztrāpīt uz īsto, pareizo dziesmu, to labi un pareizi iemācīties un izdziedāt labi skatītājiem, kas ir ļoti svarīgi.

Foto: No personīgā arhīva


Kā vērtējat žūrijas darbu?
Esam gandarīti ar padarīto, protams, klausāmies žūrijas ieteikumus un tos ievērojam. Kristīne nav mācījusies mūzikas skolā - viss, kas ir, ir no dabas un pašmācības ceļā apgūts.

Žūrijas vērtējums dažbrīd ir mazliet nesaprotams, bet ko gan mēs varam teikt...

Bet mēs īpaši par atzīmēm neuztraucamies. Mums svarīgi ir ieteikumi no žūrijas, no pedagogiem, lai zinām, ko uz nākamo reizi darīt vairāk vai mazāk, lai zinām, pie kā vēl jāpiestrādā.

Ar ko Kriksis atšķiras no citiem šova dalībniekiem?
Kristīnei jau ir sava rozīnīte, maigā dvēsele un sava folkloras mīlestība! Tā noteikti ir liela labestība, spēcīgs raksturs, noteikti lielā mīlestība pret savu zemi Latviju, mūsu cilvēkiem un dabu.

Ko jūsu ģimenei ir devis šis šovs?
Šovs jau tagad ir devis lielu pieredzi. Ir jauni draugi. Ir arī savs fanu pulks, kas nebūt nav mazsvarīgi.

Kristīne kā lauku meitene katru tikšanos ar kādu no Latvijas slavenībām uztver ļoti īpaši un aizrautīgi, ar lielām emocijām.

Šova laikā esam krietni nostiprinājuši savu raksturu. Un padomi, ieteikumi, emocijas ir viens liels vezums, kuru aizmirst ilgi nebūs iespējams!


Padalieties kādā kuriozā, kas saistāms ar šovu!
Tas noteikti ir pirmais raidījums, kad uztraukums bija vislielākais. Braucot no Popes uz Rīgu, sākumā pie Ugāles attopamies, ka aizmirsts tērps. Griežam rinķī, braucam pakaļ. Laika paliek arvien mazāk. Braucot mašīnā, pārrunājam vēl dziesmu vārdus, iedziedamies, visu ko spēlējam, lai novirzītu domas no uztraukuma un lielā pienākuma, kas mūs sagaida Rīgā. Pusceļā saplīst mašīna uz ceļa. Laika maz, uztraukums dubultojas. Mamma, māsa un Kriksis lec ārā no mašīnas un stopē mašīnas. Tā nu, pateicoties vienam ļoti labam šoferim - Jānim no Talsiem, tikām veiksmīgi un laicīgi LNT studijā un koncerts varēja sākties. Paldies šoferītim un sveicieni no mums! :)

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Kas ir mazās Kristīnes elks no pazīstamajiem dziedātājiem?

Kristīnes elks ir Liene Šomase un noteikti visi "O!kartes akadēmijas" dalībnieki. Šīs dziesmas mūsu mājās skan rītos, vakaros. Stundām ilgi Kristīne var klausīties internetā visas dziesmas, visas intervijas un viedokļus.

Par ko Kriksis vēlas kļūt?

Ir izteikusi ideju par diriģenti!


Kas ir jūsu ģimenes galvenie stūrakmeņi, kas jūs tur kā saliedētu komandu?

Tas jau nāk no pašiem. Pie tā nemaz netiek piedomāts. Mēs tādi vienmēr esam bijuši, esam un būsim. Nevaram iedomāties kādu reizi kādu no ģimenes locekļiem neatbalstīt, nedot padomus, nesamīļot. Tas viss ir dabiski un pašsaprotami. Protams, tagad šova laikā tas ir pastiprināti jūtams, viens otru atbalstam vēl vairāk, vēl vairāk esam kopā.

Veiksmīgas uzstāšanās reizes novēl arī TVNET!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu