FK "Ventspils" un "Liepājas metalurgs" iekļūst kausa finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andris Gertsons, www.liepajniekiem.lv

Latvijas kausa izcīņas futbolā finālā trešdien iekļuva "Ventspils" un "Liepājas metalurga" komandas.

Pusfināla cīņā "Ventspils" izbraukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) pieveica Daugavpils klubu "Daugava".

Abus vārtus viesi guva otrā puslaika sākumā septiņu minūšu laikā.

Rezultātu mača 49.minūtē atklāja Eduards Suhanovs, bet 56.minūtē Oļegs Laizāns dubultoja "Ventspils" pārsvaru.

Tikmēr "Liepājas metalurgs" savā laukumā ar 2:1 (0:1, 1:1) papildlaikā apspēlēja "Jūrmala-VV" vienību.

Šajā cīņā pirmie vadībā izvirzījās viesi, jau mača otrajā minūtē Romānam Bezzubovam realizējot 11 metru soda sitienu. Izlīdzinājumu liepājnieki panāca tikai trīs minūtes pirms spēles pamatlaika beigām, kad precīzi sita Genādijs Soloņicins, bet uzvaras vārtus mača 109.minūtē guva Nerijs Valskis.

Kā ziņots, šomēnes notikušajos ceturtdaļfinālos "Daugava" izbraukumā nospēlēja 0:0 ar pagājušās sezonas valsts čempionvienību "Skonto", tomēr pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja ar 3:0. Pēc tam "Liepājas metalurga" futbolisti izbraukumā ar 1:0 (1:0) uzvarēja pagājušā gada turnīra uzvarētājus "Jelgava".

Tikmēr pagājušajā nedēļas nogalē "Jūrmala-VV" ar 3:1 (1:1) uzvarēja pirmās līgas pārstāvi "Valmiera", uzvaru nodrošinot vien pašās mača beigās, bet "Ventspils" futbolisti līdzīgā cīņā ar 2:1 (1:1) uzvarēja citu pirmās līgas komandu "Daugava"/RFS.

Pēc pusfināla cīņām noskaidrojās, ka ceļazīmi uz nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas turnīru ieguva "Daugavas" komanda, kas pagājušajā sezonā izcīnīja ceturto vietu Latvijas čempionātā.

Savukārt "Ventspils" un "Liepājas metalurgs" tiesības spēlēt Eiropas līgā ir garantējušas pēc pagājušās sezonas Latvijas čempionāta rezultātiem.

Latvijas kausa izcīņas fināls 15.maijā norisināsies Rīgā, "Skonto" stadionā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu