Vēl divos «Forevers» ražotos produktos konstatē zirgu gaļu (24)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA «Forevers» ražotās gaļas maizes sastāvā ir konstatēti 14%, bet tējas desas sastāvā - 3,2% zirga gaļas, liecina pēdējie no «Genon» laboratorijas Lielbritānijā saņemtie uzņēmuma ražotās produkcijas paraugu laboratorisko izmeklējumu rezultāti, informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Ilze Meistere.

Līdz ar to zirga gaļa konstatēta kopumā trijos šī uzņēmuma ražotajos produktos - gaļas maizē, tējas desā un kupātos -, kuru sastāvā konstatēti 4% zirga gaļas. Vēl četru produktu paraugos ir apstiprināta zirgu DNS klātbūtne, taču zirga gaļa tajos nepārsniedz 1% robežu.

«Laboratorisko izmeklējumu rezultāti vēlreiz apstiprina PVD aizdomas par to, ka «Forevers» ražošanā ir izmantojis zirga gaļu, par ko liecina arī pavadzīmes, ar kurām uzņēmumam piegādāta zirga gaļa. Par konstatēto PVD ziņos Eiropas Komisijai, un jau tuvākajā laikā tiks lemts par soda piemērošanu «Forevers«,» norādīja Meistere.

«Forevers» savukārt atkārtoti apgalvo, ka PVD nav nosūtījis izmeklējumiem Lielbritānijā autentiskus uzņēmuma produkcijas paraugus.

Kā ziņots, 27.februārī PVD konstatēja aizdomīgas darbības ar zirga gaļu «Forevers». Uzņēmumam izejvielu piegādāja lopkautuve «Aibi», piegādāto zirga gaļu uzdodot par liellopu gaļu.

Tikmēr «Forevers» plāno vērsties tiesā pret PVD, kā arī zinātnisko institūtu «Bior», vainojot valsts iestādes uzņēmuma apzinātā nomelnošanā, «Nozare.lv» informēja uzņēmuma pārstāve Anita Lancmane. Viņa sacīja, ka «Forevers», iepazīstoties ar PVD saņemto analīžu rezultātiem no Anglijas laboratorijas, uzskata, ka patlaban notiek valsts naudas izšķērdēšana un uzņēmuma nomelnošana.

Uzņēmuma pārstāve Anita Lancmane aģentūrai LETA šodien skaidroja, ka uzņēmums jau sācis analīžu apstrīdēšanu administratīvā procesa kārtībā. Saskaņā ar kārtību pagājušajā nedēļā sūdzība iesniegta VPD ģenerāldirektoram Mārim Balodim. Ņemot vērā, ka Balodis, visticamāk, pieņems uzņēmumam nelabvēlīgu lēmumu, uzņēmums varēs vērsties tiesā. VPD vadītājam atbilde jāsniedz mēneša laikā.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu