Mums rūp politiķu privātā dzīve tikpat daudz, cik viņiem pašiem tīk to publiskot (29)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dažiem mūsu politiķiem, partiju sponsoriem un citiem aktīviem pilsoņiem pāris mēneši pirms vēlēšanām šķiet pateicīgs brīdis, lai kaut cik godīgas priekšvēlēšanu metodes aizstātu ar nomelnojošām kampaņām, izmantojot sensāciju kārus medijus. Pašlaik citādi kā par «melno PR» ir grūti nosaukt baumas, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs (36) pametis savu dzīvesbiedri Jeļenu (23) citas sievietes dēļ.

Lai noskaidrotu, vai tik tiešām izjukušas Rīgas pirmā pāra attiecības un ģimenes dzīve, dzīvesstila portāls «Sejas» sazinājās ar Rīgas mēra sievu Jeļenu Ušakovu, kura šobrīd atrodas ārzemēs. «Kas izplata tik muļķīgas runas par mums? Mums ar vīru attiecības ir vislabākajā kārtībā. Mēs neesam šķīrušies. Esam kopā kā vīrs un sieva. Lūdzu, neticiet šādām baumām, ir tik nepatīkami, ka kāds izplata šādas runas. Tie ir kādi nelabvēļi, kas atļaujas šādi baumot,» telefonsarunā no ārzemēm atklāja Rīgas pirmā lēdija.

Vaicājot, kur šobrīd Jeļena Ušakova atrodas, viņa atklāja, ka abas ar mammu devušās ārzemju braucienā. «Jā, uz pāris dienām esmu izbraukusi no valsts. Aizvedu mammu ārzemju ceļojumā. Viņai šogad aprit 60 gadi, un šo braucienu jau sen biju mammai apsolījusi. Ceļojums ir kā mana dāvana mammai dzimšanas dienā. Nils nevarēja ar mums braukt, jo viņam ir jāstrādā,» paskaidro Ušakova.

Jeļena un Nils Ušakovi
Jeļena un Nils Ušakovi Foto: No Ušakovu ģimenes privātā arhīva

Jāatzīst, ka bulvārpreses izdevumos jau 2011.gada sākumā melsa, ka Nilam Ušakovam ir izveidojušās romantiskas attiecības ar biroja vadītāju - Ivetu Strautiņu (35). Abi kopīgi sāka apmeklēt saviesīgus pasākumus, ko fiksēja preses fotogrāfi. Gandrīz tikpat bieži kā Ušakovs, 2012. gada pirmajā pusē ārvalstu komandējumos devusies arī viņa biroja vadītāja Strautiņa, kas mēru pavadīja astoņos ārvalstu braucienos. Pa šo laiku ne vienu reizi vien mediji atspoguļojuši pasākumus, ko Rīgas mērs apmeklē kopā ar savu padomnieci. Te Iveta ar Nilu bijuši Eltona Džona koncertā «Arēnā Rīga», te abi pērnā gada vasarā abi apmeklē mūzikas festivāla «Jaunais vilnis» VIP ballīti Jūrmalā, Lielupes krastā.

Savukārt pērnvasar «Sejas» sastapa Rīgas domes priekšsēdētāju Rīgas svētkos. Pa dienu svētku pasākumus Ušakovs apmeklēja ar savu padomnieci Strautiņu, bet pēcpusdienā uz populārās Krievijas grupas «Mumiy Troll» koncertu Nilu pavadīja sieva Jeļena. Turklāt Rīgas svētku krāšņo uguņošanu krastmalā Nils vēroja sievas un padomnieces sabiedrībā.

Dr. phil., asociētā profesore RISEBA, vadošā pētniece Liepājas universitātē, mediju eksperte Sandra Veinberga sarunā ar «Sejām» komentē situāciju, ka kuluāros un arī mediju redakcijās izplatās informācija par Nila Ušakova privātās dzīves peripetijām. «Rietumu demokrātijā, ja esi atpazīstama persona, jo vairāk jāpakļaujas mediju spiedienam. Par Eiropu runājot, arī Zviedrijā nesen premjerministrs Frēdriks Reinfelts (46) sastrīdējās ar sievu Filipu (44). Arī premjera sieva ir politiķe, kas nodarbojas ar veselības aprūpes lietām. Abi ir izauguši partijā un kopā gājuši politikā. Viņiem ir arī bērni. Nu abi gatavojas šķirties, par ko paziņoja premjera preses birojs. Nesaskatu tajā nekādu pārkāpumu. Viņi tā var darīt, un tā mēdz gadīties, kad laulātie savā starpā ir atsvešinājušies,» situāciju raksturo Veinberga.

Nils Ušakovs ar Ivetu Strautiņu kopīgi apmeklēja "Jaunā Viļņa 2012" VIP ballīti Jūrmalā
Nils Ušakovs ar Ivetu Strautiņu kopīgi apmeklēja "Jaunā Viļņa 2012" VIP ballīti Jūrmalā Foto: RIA Novosti/Scanpix

«Tādējādi, ja par Rīgas mēra Nila Ušakova privāto dzīvi šobrīd tiek izplatītas dažādas runas, viņam nevajadzētu bāzt galvu smiltīs, bet gan informēt sabiedrību, kāda tad ir patiesība. Amatpersonām ir jārēķinās, ka par viņu privāto dzīvi runās. Ušakovs grib spīdēt kā zvaigzne, tādēļ politiķim par savu privāto dzīvi šajā gadījumā ir jārunā,» teic Veinberga.

Mediju eksperte arī nenoliedz iespēju, ka informāciju par Ušakova privāto dzīvi izplata politiskie konkurenti. «Tādēļ Ušakovam ir jāreaģē un publiskajā telpā jāatbild uz šo jautājumu, jo politiskā dzīve šajā gadījumā izriet no privātās dzīves. Ušakova privātā dzīve ir visiem kā zem lupas,» piebilst Veinberga.

Viņa arī min kādu piemēru no Zviedrijas karaliskās ģimenes. «Zviedrijas karaļa Kārļa XVI Gustava un karalienes Silvijas vecākā meita Silvija, beidzot skolu dzimtenē, aizbrauca studēt uz Franciju. Dodoties uz studijām, viņa bija apaļa meitene, bet atgriežoties bija spēcīgi izkāmējusi. Runāja, ka princese Francijā ir badojusies. Kādā no oficiālām karaļnama pieņemšanām Viktorija noģība. Sāka izplatīties skandāls. Taču karaļnams uz to ļoti ātri reaģēja, jau tajā pašā vakarā karaliene Silvija sabiedriskās televīzijas ziņu raidījumā uzstājās ar paziņojumu, ka Viktorija ir slima ar anoreksiju. Karaliene lūdza visiem būt iecietīgiem, neaiztikt princesi un ļaut viņai izveseļoties. Un visi arī lika mierā karaļnamu,» spilgto piemēru, kā neizplatīt sabiedrībā nevajadzīgas runas un kliedēt baumas, min Veinberga.

Iveta Strautiņa
Iveta Strautiņa Foto: LETA

Mediju eksperte arī atminas, ka savulaik priekšvēlēšanu laikā tepat Latvijā izplatījušās līdzīgas runas par politiķa Ivara Godmaņa sānsoļiem. Tiesa gan, pati Godmaņa tā brīža sieva Ramona sarunās ar medijiem noliedza, ka vīram izveidojušās citas attiecības. Taču pēc vēlēšanām tomēr izrādījās, ka Godmaņa laulības dzīvē nav viss kārtībā.

Kā vismelnāko priekšvēlēšanu PR kampaņu Veinberga min publikācijas par Aināra Šlesera tēvu, kas politiķim bijis pamatīgs sitiens zem jostasvietas. «Mēs nevaram nest morālo atbildību par savu vecāku darbībām, jo nevaram paši ietekmēt, kādiem vecākiem mēs piedzimstam,» viņa paskaidro.

Savukārt Nila Ušakova viedokli par šo jautājumu vēl nav izdevies noskaidrot: Laila Ivāna, kas šobrīd pilda Rīgas mēra preses sekretāres pienākumus, atbildēja, ka turpinot gatavot mēra komentāru.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu