«Koru karus 3» otro reizi atstāj Liepājas Sudraba viļņu koris (150)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šonedēļ no dziedāšanas šova izstājas un lielajā pusfinālā, kas gaidāms jau nākamajā svētdienā, nepiedalīsies Liepājas Sudraba viļņu koris.

Šoreiz žūrijas pārstāvjiem Ievai Kerēvicai un Edgaram Vītolam pievienojās dziedātāja Ieva Akurātere.

Septītās nedēļas raidījuma «Koru kari 3» tēma iedvesmo un diemžēl reizēm arī sāpina - tā bija mīlestība. Visi kori: Rīgas Zelta saules koris ar Normundu Jakušonoku, Rēzeknes Zaļo pakalnu koris Normunda Zuša vadībā, Liepājas Sudraba viļņu koris un tā vadītājs, rokeris Guntis Veits, kā arī Cēsu Karmīnkrāsas karoga koris Marta Kristiana Kalniņa vadībā dziedāja īpaši romantiskas dziesmas.

Šajā reizē visus korus aizkulisēs vērtēja un juta līdzi viņu novadnieki – sabiedrībā pazīstami cilvēki. Koncertu atklāja Cēsu Karmīnkrāsas karoga koris un tā vadītājs Marts Kristians Kalniņš. Cēsniece Gundega Skudriņa šo kori raksturoja: «Cēsu koris tā pamazām, pamazām audzē savus spārnus, viņi tiešām ir tādi ar ļoti degošam acīm, ar lielām, lielām darbaspējām, un tādi mazie Sprīdīši, kas rok, rok un sasniedz mērķi.» Degošās acis viņiem palīdzēja pasniegt izvēlēto dziesmu – vienu no grupas Jumprava hitiem «Ziemeļmeita», par kura izpildījumu ieguva 28 punktus. Nākamie uz skatuves kāpa Rēzeknes Zaļo pakalnu koris ar Normundu Zušu priekšgalā. Daugavpilietis Atis Auzāns aizstāvēja savējos: «Ir lepnums par latgaliešiem, un īstenībā tiem, kuri brauc tiem virsū, vajag rēķināties ar to, ka viņi izdara lielu pakalpojumu, jo šādā gadījumā lielākoties visi latgalieši apvienojas, un tad jau jūs redzēsiet kas notiks,» saka A.Auzāns. Rēzeknes Zaļo pakalnu koris bija izvēlējies skaistu dziesmu «Teic, kas esi» no Raimonda Paula un Māras Zālītes mūzikla «Meža gulbji», žūrija to novērtēja ar 26 punktiem.

Trešie uzstājās Liepājas Sudraba viļņu koris un Guntis Veits. Novadnieks Andris Ērglis sūtīja korim ceļa vārdus: «Pirmkārt, viennozīmīgi ir vajadzīga veiksme; otrs, protams, laba dziesma; trešais – labs izpildījums, ceturtais, kā viņi to pasniegs. Un piektais, ko mēs paši – liepājnieki – sabalsosim.» Koris izpildīja vienu no slavenākajām mīlas balādēm pasaulē – Braiena Adamsa «All for love» jeb «Visu mīlestībai» un no žūrijas ieguva 25 punktus. Pirmo dziesmu apli noslēdza Rīgas Zelta saules koris un Normunds Jakušonoks. «Novēlu korim beidzot lauzt tos stereotipus, ka rīdzinieki nebalso, ka balso par novadu, tāpēc es novēlu viņiem būt tādiem kā «Koru karu» revolucionāriem, kuri ar savu Zelta karogu un Zelta kori dodas un saka: «Ahā, mēs paņemsim ar dziesmu, nevis ar pilsētu»,» vēl grupas «PeR» līderis Ralfs Eilands. Rīdzinieku izpildījumā kora versiju piedzīvoja populārā TV3 seriāla «UgunsGrēks» tituldziesma «Tici vai ne», kuras autori ir Gints Stankevičs un Guntars Račs. Par dziesmas priekšnesumu koris saņēma 28 punktus.

Šovu atstāj Liepāja!

Kad pirmais dziesmu aplis bija noslēdzies, sekoja otrs un kori izpildīja kādu jau iepriekš šovā dzirdētu dziesmu. Pirmie uzstājās cēsnieki ar M.Kristianu Kalniņu priekšgalā un dziesmu «Asereje» no pasaules hitu nedēļas un par enerģisko izpildījumu ieguva 28 punktus. Tad sekoja emocijām bagātais Rēzeknes Zaļo pakalnu un N.Zuša dziesmas «Kalniem pāri» priekšnesums, kas tika novērtēts ar 29 punktiem. Priekšpēdējie ar īstu roka dziesmu «America» uzstājās Liepājas Sudraba viļņu koris un G.Veits, par ko saņēma 27 punktus.

Pēc žūrijas un skatītāju balsojuma vismazāk punktu saņēma Liepājas Sudraba viļņu koris.

Otro dziesmu apli noslēdza Rīgas Zelta saules koris džentlmeņa N.Jakušonoka vadībā. Viņi bija izvēlējušies smaidīgā un pozitīvā itāļu aktiera un dziedātāja Adriano Čelentano savulaik dziedāto hitu «Azzuro» un tika novērtēti ar 29 punktiem!

Diemžēl šis vakars nebija veiksmīgs Liepājas Sudraba viļņu korim un tā vadītājam Guntim Veitam, un viņiem nācās atstāt šovu «Koru kari 3». Atgādinām, ka tieši šis koris iepriekšējā atgriešanās raidījumā izcīnīja iespēju atgriezties šovā. «Tas ir tomēr šovs, un kādam bija jāaiziet - šoreiz gadījāmies mēs,» par aiziešanu izsakās Veits.

Komentāri (150)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu