ASV un Ķīna vienojas kopīgi mazināt spriedzi Korejas pussalā (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV un Ķīna vienojušās sadarboties, lai mazinātu spriedzi Korejas pussalā. Šāda vienošanās panākta sestdien ASV valsts sekretāra Džona Kerija vizītes laikā Pekinā.

Tiekoties ar Ķīnas augstākajām amatpersonām, tostarp prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kerijs brīdināja, ka pašreizējā situācija reģionā ir nopietna, Pekinas sabiedrotajai Phenjanai draudot veikt raķešu izmēģinājumu, kas vēl vairāk saasinātu jau tā saspīlēto situāciju.

Kerijs, kurš svētdien satraucošo situāciju Korejas pussalā pārrunās ar Japānas augstākajām amatpersonām, pauda gandarījumu par Pekinā panākto vienošanos.

Savukārt Ķīnas ārlietu ministrs Jans Dzječi uzsvēra, ka Ķīna ir apņēmības pilna «sekmēt denuklearizācijas procesu Korejas pussalā,» un tā «sadarbosies ar citām iesaistītajām pusēm, tostarp Savienotajām Valstīm, lai īstenotu konstruktīvu lomu».

Kerijs uzsvēra, ka Ķīnai un ASV «kopīgi jārīkojas, lai sasniegtu savu mērķi - no kodolieročiem brīvu Korejas pussalu».

Nedz Vašingtona, nedz Pekina gan nesniedza plašāku informāciju, kā plānots īstenot ASV un Ķīnas sadarbību šajā jomā.

Jau vēstīts, ka spriedze Korejas pussalā pakāpeniski pieaugusi, kopš Ziemeļkoreja decembrī izmēģināja tāla darbības rādiusa raķeti, bet februārī veica savu trešo kodolizmēģinājumu.

Phenjana pēdējo nedēļu laikā pastāvīgi izsaka draudus par iespējamo karadarbības sākšanu, tostarp dra

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu