Katrine Lukins: «Pati rakstu melodijas un vārdus» (42)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET
References: API SITE

Kopš Latvijā ienākuši dažādi televīzijas dziedāšanas šovi, jauno talantu kaltuves un konkursi, pašmāju popmūzikā arvien grūtāk atrast kādu aktuālu dziedātāju, kurš nav iemērcis seju šajā duļķainajā 15 minūšu slavas ūdenī. Tāpēc 17 gadus vecā Zviedrijā dzimusī latviešu dziedātāja Katrine Lukins (jeb latviskojot - Katrīne Lūkina), kas šā gada sākumā debitēja ar simpātisku popdziesmu «Live Tonight» ir kā svaiga gaisa malks šajā sasmakušajā populārās mūzikas telpā. Lai iepazītos tuvāk un brīdinātu par draudošajām «briesmām» (ja nu kāds producents jauno talantu grasās ieraut kārtējā tv šovā), aicināju Katrīni uz īsu sarunu.

Dziedātāja dzimusi un augusi Zviedrijā, latviešu emigrantu ģimenē (Katrīnes vecvecāki no mātes puses kara laikā aizbēga uz Zviedriju), taču laiku pa laikam apciemo Latviju. Vienā no šādām viesošanās reizēm sazinājos ar Katrīnes izdevējiem «Mikrofona ieraksti» un norunāju tikšanos. Katrīne ir pašmāju leģendārās grupas «ODIS» pirmā sastāva basģitārista Andra Lūkina meita - viņš uz dzīvi Zviedrijā pārcēlās 1990. gadu sākumā, kad sāka mainīties «ODIS» muzikālais virziens. Uz interviju Katrīni pavada tēvs, un mūsu saruna neviļus ievirzās divās gultnēs - par Katrīni un par «ODIS».

«1991.gadā iepazinos ar Katrīnes mammu un pārcēlos uz Zviedriju,» stāsta Andris Lūkins. «Lai arī ODIS tobrīd bija ļoti aktīvi - tikko bijām atgriezušies no koncertiem ASV, mani īsti neuzrunāja jaunais blūzīgais virziens.»

«ODIS» (Andris Lūkins centrā)
«ODIS» (Andris Lūkins centrā) Foto: Roks par neatkarību

Lūkins ir viens no «ODIS» agrīnā sastāva līderiem, klausījies un ietekmējies no «Scritti Politti» u.c. «synth-funk» grupām. Viņš arī populārās dziesmas «Hei, mazā!» autors. Acīmredzot labu popdziesmu komponēšanas talants meitai ir pārmantots tieši no tēta. «Es gan neesmu Katrīni speciāli virzījis mūzikas virzienā, viņai pašai par to ir dabiska interese.»

Katrīne melodijas un dziesmu vārdus sacer pati, iedungojot idejas datorā. Ar muzikālo pavadījumu dziedātājai palīdz tēta drauga, mūziķa Valda Indrišonoka dēls Kārlis, kas savā Olaines studijā ieraksta pavadījumus un nosūta tos Katrīnei papildināt ar vārdiem un melodiju.

«Es pati rakstu melodijas un vārdus,»

ar mazliet jūtamu zviedru akcentu stāsta Katrīne, kas brīvi sazinās latviešu, angļu un, protams, arī zviedru valodā. «Mēs sazināmies ar «Facebook» starpniecību - Kārlis atsūta kādas instrumentālas idejas un es cenšos izdomāt melodiju.»

Arī debijas singla «Live Tonight» autori ir Katrīne un Kārlis Indrišonoks. Mikss pabeigts «Labo ierakstu studijā» kopā ar producentiem Lotaru Lodziņu un Jāni Kalvi. Dziesmas video filmēts Kurzemes jūrmalā sadarbībā ar producentiem Arti Dzērvi un Mārtiņu Viļumu.

Dziesmas Mp3 lejupielādējams portālā Doremi.lv

Stils: Iveta Vecmane. Foto: Karlīna Vītoliņa
Stils: Iveta Vecmane. Foto: Karlīna Vītoliņa Foto: Publicitātes foto

Šobrīd Katrīne studē Zviedrijas ģimnāzijā «Jällagymnasiet», kur apgūst veterinārzinības, taču savu nākotni saista ar mūziku un, iespējams, pat ar dzīvi Latvijā, kad tiks pabeigtas mācības. Taujāta, vai nav doma ieskaņot dziesmas arī latviešu valodā, Katrīne atbild apstiprinoši. «Varbūt ne šīs esošās dziesmas, bet nākotnē tas ir iespējams. Nevar zināt.»

Pie savām muzikālajām ietekmēm meitene min Rianu (Rihanna) un Bejonsē (Beyonce). «Man patīk arī tādas melodiskas grupas kā «Maroon 5», «The Script» un «Swedish House Mafia», taču speciāli nevienu nekopēju.»

Par iespējamo piedalīšanos kādos pašmāju tv šovos Katrīne izsakās šādi: «Šovi jau nav slikti, bet mani tas īpaši neinteresē. Eirovīzija varbūt... Es vienkārši vēlos būt Katrine Lukins, nevis tāda vai cita šova dziedošā dalībniece. Protams, es ļoti vēlos uzstāties, dziedāt un parādīties publiski.»

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Maija sākumā gaidāms jauns singls, kuru pati dziedātāja raksturo kā emocionālāku un smagāku. Latvijā ieplānotas arī uzstāšanās ar dzīvo grupu. «Centīšos šovasar ierakstīt savu debijas albumu. Ceru daudz uzstāties koncertos un festivālos.»

Gaidām ar nepacietību un novēlam veiksmi!

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu