Ārzemju mūzikas ziņas īsumā: 12. aprīlis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Jay-Z» izdod dziesmu par savu ceļojumu uz Kubu, Pols Makartnijs (Paul McCartney) ir bagātākais britu mūziķis, Nika Keiva dzejoļi uztrauc viņa sievu, «Phoenix» apgalvo, ka ir Francijas vienīgā grupa, «Gangnam Style» zvaigzne atgriežas ar jaunu grāvēju... Mūzikas ziņas īsumā: 12. aprīlis.

Reperis «Jay-Z» šodien laidis klajā jaunu dziesmu, kurā piemin Baltā nama doto atļauju viņa un sievas Bejonsē ceļojumam uz Kubu, kam ASV noteikusi embargo. Jaunizdotajā dziesmā 43 gadus vecais mūziķis atsaucas uz savu draudzību ar Obamu. «Es esmu puisis no rajona, bet man ir Baltā nama atļauja,» viņš repo. «Jūs gribat iemest cietumā un uzlikt sodu, labi, tikai ļaujiet pirms tam izdarīt īstu noziegumu,» viņš turpina.

ASV pilsoņiem nav atļauts apmeklēt Kubu un tērēt tur naudu, ja vien viņiem nav izsniegta īpaša ASV valdības atļauja. Kā liecina Finanšu ministrijas lapā publicētā informācija, ikvienai personai Kubas apmeklējumam vai darījumiem ar Kubu ir jāsaņem īpaša atļauja, pretējā gadījumā «ikvienas ASV jurisdikcijai pakļautas personas, kas iesaistās jebkādās ar ceļošanu uz Kubu saistītās aktivitātēs, pārkāpj likumus, un par to draud sods».

Par Kubai noteiktā embargo pārkāpšanu draud līdz desmit gadu cietumsods un 250 000 ASV dolāru soda nauda.

Tomēr katru gadu Kubu apmeklē tūkstošiem amerikāņu, ceļojot bez ASV valdības atļaujas, bieži vien ierodoties Kubā caur kādu trešo valsti. Sods tiem gan tiek piespriests tikai ļoti retos gadījumos.

Laikraksta «Sunday Times» apkopotais saraksts liecina, ka bagātākais britu mūziķis ir «eksbītls» Pols Makartnijs (Paul McCartney). Viņa bagātība ir 680 miljoni sterliņu mārciņu (561 miljons latu). Savukārt dziedātāja Adele ir bagātākā no britu jaunajiem mūziķiem. 24 gadus vecā dziedātāja otro gadu pēc kārtas ierindojās topa virsotnē.

Austrālijas roka leģenda Niks Keivs izteicies, ka viņa sieva ir satraukusies par viņa dziesmu tekstiem. «Viņa ir ļoti māņticīga attiecībā uz vārdiem. Viņa vienmēr satraucas, ja dziesmās tiek minētas beigas. Kaut kādā ziņā viņa uzskata, ka dziesmās pateikts kas vairāk, nekā mēs apzināmies,» stāsta Keivs intervijā «Rolling Stone».

Lasi visu interviju www.rollingstone.com

Jauna diena un jaunas ziņas no «Daft Punk». Publiskots jauns video, kas sniedz ieskatu ilgi gaidītajā franču elektroniskās mūzikas dueta jaunajā albumā «Random Access Memories». Šoreiz Tomass Bangelters (Thomas Bangalter) un Gajs Manuels (Guy-Manuel) iepazīstina ar leģendāro fankmūzikas ģitāristu Nailu Rodžersu (Nile Rodger), kas sadarbojies ar Madonnu, Rodu Stjuartu, «Duran Duran» u.c.


59 gadu vecumā ar vēzi miris džeza/fanka pianists Dons Blekmens (Don Blackman)

Don Blackman, R.I.P.

Dons Blekmens
Dons Blekmens Foto: Publicitātes foto

Pirms pieciem gadiem sahaipotā (atceraties singlu «Teen Lovers»?) amerikāņu grupa «The Virgins» publiskojusi jaunu dziesmas «Prima Materia» video. Grupa šovasar ASV iesildīs kolēģus «The Killers». 12. martā izdots grupas otrais albums «Strike Gently».

Marka E.Smita (Mark E. Smith) vadītā grupa «The Fall» paziņojusi, ka jaunais albums «Re-Mitt» klajā nāks 13. maijā.

The Fall albuma detaļas

Šobrīd pamatīgi sahaipotā jaunā britu grupa «Palma Violets» laidusi klajā jaunu video «We Found Love».

Par pasaules fenomenu kļuvušās dziesmas «Gangnam Style» autors, dienvidkorejiešu reperis PSY, laidis klajā savu otru singlu «Gentleman».

Franču rokgrupas «Phoenix» mūziķi, kas 2010. gadā saņēmuši prestižo «Grammy» balvu kā labākā alternatīvās mūzikas albuma («Wolfgang Amadeus Phoenix») autori, atzinuši, ka jūtas vientuļi dzimtajā Francijā.

«Francijā nav rokgrupu. Nulle! Mēs esam vienīgie,»

intervijā izteicies viens no mūziķiem. «Francijā dominē solisti vai elektroniskā mūzika. Francijas kultūras pamatā nav grupas ideja.»

Jaunais albums «Bankrupt!» tiks izdots 23. aprīlī.

Three rounds with.... Phoenix!

Sporta apģērba zīmols «Reebok» šodien lauza reklāmas līgumu ar amerikāņu reperi Riku Rosu (Rick Ross), kura dziesmas teksts izraisījis skandālu. Dziesmā «U.O.E.N.O» reperis šķietami lielās ar sievietes sazāļošanu, izmantojot par «molliju» dēvētu narkotiku, un izvarošanu. «Ieliku «molliju» viņas šampanietī, viņa to pat neuzzinās, es aizvedu viņu pie sevis un to izbaudīju, viņa to pat neuzzinās,» viņš repo.

«Lai arī neuzskatām, ka Riks Ross atbalsta seksuālu vardarbību, mēs tomēr esam vīlušies, ka viņš nesaprot problēmas nopietnību un neizrāda pienācīgu nožēlu,» paziņoja «Reebok». «Pašlaik visu iesaistīto pušu interesēs ir lauzt līgumu ar Rosa kungu.»

Reebok Drops Rick Ross Due to Rape Controversy

Lūk, leģendārās aktrises un dziedātājas Džeinas Birkinas meitas Lū Dualonas (Lou Doillon) dziesmas «Defiant» video.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu