Nākusi klajā Paula un Rača 100 dziesmu nošu grāmata (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākusi klajā visu laiku Latvijas pazīstamākā populārās mūzikas autora Raimonda Paula un pēdējo gadu vispieprasītākā dziesmu tekstu autora Guntara Rača kopīgi sarakstīto 100 dziesmu nošu grāmata, informēja izdevniecības «MicRec» pārstāvji.

Izdevniecība «MicRec» ar komponista un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa 50 dziesmu nošu grāmatas izdošanu aizsāka jaunu latviešu populārās mūzikas autoru nošu grāmatu sēriju, un jaunā dziesmu nošu grāmata ir jau otrais izdevums šajā sērijā.

Jaunajā izdevumā atrodamas dziesmas, kuras pazīstamas darījuši tādi izpildītāji kā Marija Naumova, Laima Vaikule, Normunds Rutulis, Ance Krauze, Liene Šomase, Harijs Spanovskis, Antra Stafecka, Andris Ērglis, Jānis Paukštello, «Dzeguzīte» un daudzi citi.

Nošu izdevumā iekļautas visas pazīstamākās dziesmas, kā arī vairākas vēl nepublicētas dziesmas, kuru ieraksti plānoti tikai šajā pavasarī. Nošu grāmatā būs atrodamas tādas dziesmas kā «Kūko, kūko, dzeguzīte», «Anniņa vanniņā», «Baltā dziesma», «Nekur nav tik labi kā mājās», «Cāļus skaita rudenī», «Mēs jau sen to bijām pelnījuši» un daudzas citas, kuras jau ilgus gadus dzied bērnu ansambļi, solisti, kori un grupas.

Vairākas no izdevumā iekļautajām dziesmām ir bijušas starp visspēlētākajām dziesmām radiostacijās, plūkušas laurus «Muzikālajā bankā», saņēmušas «Mūzikas ierakstu gada balvas» un «Autortiesību bezgalības» apbalvojumus kā populārākās un Latvijā visvairāk pieprasītās dziesmas.

Ideja par šādas nošu grāmatas izdošanu pieder Paulam, un viņš pats arī veicis dziesmu atlasi. Dziesmas nošu digitālo pierakstu veikusi Juta Bērziņa. Grāmatas dizaina mākslinieks ir Guntars Ošenieks. Grāmatu būs iespējams pasūtīt arī interneta vietnē «www.micrec.lv», bet grāmatnīcās tā būs pieejama no nākamās nedēļas.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu