Cēsīs sāksies Mākslas dienas (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

11. aprīlī plkst.17 Cēsu Izstāžu namā ar četrām mākslas izstādēm sāksies Mākslas dienu aktivitātes, kas turpināsies mēneša garumā, informē Cēsu kultūras un Tūrisma centra pārstāvis Normunds Mihailovs.

Mēneša laikā iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt dažādas Mākslas dienu izstādes, radošās darbnīcas, atvērto durvju dienas un mākslas tirgus.

Izstāžu nama 1.stāvā līdz 22.maijam būs apskatāma izstāde «Stilīgie 20.gadsimta sešdesmitie-septiņdesmitie gadi» no Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja krājuma. 20.gadsimta sešdesmitie gadi ir laiks, kad mākslu ietekmēja ideoloģija, kas izpaužas eksponētajos darbos. Izstādē būs apskatāmi latviešu mākslinieku Ojāra Ābola, Leo Kokles, Maijas Tabakas, Birutas Delles, Bruno Vasiļevska un citu mākslinieku darbi.

Izstāžu nama 2.stāva zālēs varēs apskatīt Cēsu un tuvāko novadu «brīvā laika mākslinieku» šī gada radošo veikumu. Viņu darbus raksturo žanru dažādība un īstens krāsu prieks, darbus komentēja Mihailovs.

Cēsu Jaunās pils muzeja konferenču zālē līdz 20.maijam būs atvērta vidzemnieka Arnolda Dimiņa akvareļu izstāde «Es par dzimtenes lielceļiem baltajiem….» ar moto «Zudusī Latvija».

Savukārt kafejnīcas «2Local» apmeklētāji Mākslas mēnesī varēs apskatīt digitālo izstādi «Cēsu mākslinieki mākslas darbos un fotogrāfijās no Cēsu Vēstures un mākslas muzeja krājuma dzīlēm».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu