Nīderlande: 50 000 tonnās liellopu gaļas varētu būt zirga gaļa (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandes pārtikas uzraudzības dienests trešdien brīdināja par iespējamo zirga gaļas klātbūtni 50 000 tonnās gaļas, kas marķēta kā liellopu gaļa, un aicināja vairākus simtus ietekmēto Eiropas uzņēmumu veikt pārbaudes.

Brīdinājums nosūtīts 130 Nīderlandes uzņēmumiem, kuriem kompānija «Selten» piegādājusi liellopu gaļu, kuras sastāvā, iespējams, bija arī zirga gaļa.

Šie uzņēmumi tiek aicināti piesardzības nolūkos atsaukt šo gaļu no tirgus un «pārbaudīt visus produktus».

Pēc atbildīgo dienestu rīcībā esošās informācijas, šajā lietā ietekmētas vēl aptuveni 370 kompānijas visā Eiropā.

«Šie uzņēmumi, domājams, jau šo gaļu ir apstrādājuši un pārdevuši,» teikts Nīderlandes pārtikas un patērētāju tiesību uzraudzības dienesta NVWA paziņojumā. «Mēs lēšam, ka runa varētu būt par 50 000 tonnu gaļas.»

Dienesta aizdomas izraisījusī gaļa piegādāta laika posmā no 2011.gada janvāra līdz 2013.gada februārim, kas nozīmē, ka lielākā daļa šīs gaļas jau tikusi patērēta.

Iesaistītajiem uzņēmumiem divu nedēļu laikā jāziņo NVWA par veikto pārbaužu datiem.

Nīderlande par konstatētajiem iespējamajiem pārkāpumiem informējusi arī Francijas, Vācijas un Spānijas atbildīgos dienestus.

Februārī Nīderlandē tika veiktas pārbaudes valsts dienvidos esošajā «Selten» gaļas pārstrādes rūpnīcā, jo bija radušās aizdomas, ka uzņēmums pārdod zirga un liellopu gaļas sajaukumu, to uzdodot par liellopu gaļu.

Kopš tā dēvētā zirga gaļas skandāla aizsākuma šā gada janvārī visā Eiropā pēdējā laikā ir pastiprināta pārtikas produktu kontrole.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu