Francijas bagātākais cilvēks atsakās no plāna iegūt Beļģijas pilsonību (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas bagātākais cilvēks Bernārs Arno atsaucis savu pieteikumu Beļģijas pilsonības iegūšanai, liecina trešdien laikrakstā «Le Monde» publicētā intervija ar Arno.

Lūgumu par naturalizāciju miljardieris Beļģijas parlamentam iesniedza pērn, kad Francijā aktuāla kļuva iecere visus ienākumus, kuri gadā pārsniedz vienu miljonu eiro (702 800 latus), aplikt ar 75% lielu nodokli. Tiesa gan, pats Arno noliedza, ka vēlme iegūt Beļģijas pavalstniecību būtu saistīta ar apsvērumiem nodokļu jautājumos.

«Es vairākas reizes skaidroju, ka arī turpmāk būšu Francijas iedzīvotājs un turpināšu šeit maksāt nodokļus. Taču velti - mans vēstījums netika sadzirdēts,» laikrakstam skaidroja luksusa preču ražotāja LVMH vadītājs. «Šodien esmu nolēmis pielikt punktu neskaidrībai. Es atsaucu savu pieteikumu Beļģijas pilsonībai.»

Informācija, ka Arno vēlas iegūt Beļģijas pilsonību, izskanēja septembrī, un

tolaik nosodījumu valsts bagātākajam cilvēkam izteica gan Francijas kreisās, gan galēji labējās partijas.

Savukārt avīze «Liberation» Arno vēlmei iegūt Beļģijas pilsonību veltīja rakstu ar nosaukumu «Pazūdi, bagātais idiot!».

Bagātības 29 miljardu vērtībā

Saskaņā ar žurnāla «Forbes» apkopotajiem datiem Arno ir desmitais bagātākais cilvēks pasaulē, un viņa bagātību vērtība tiek lēsta ap 29 miljardiem dolāru.

Viņš nebūt nav vienīgais no Francijas turīgākajiem cilvēkiem, kuram pēdējā laikā pievērsta pastiprināta sabiedrības uzmanība pēc paziņojuma par nolūku iegūt citas valsts pilsonību.

Tā, piemēram, slavenais franču aktieris Žerārs Depardjē pagājušā gada nogalē nāca klajā ar paziņojumu, ka atsakās no Francijas pases, jo viņu esot dziļi aizvainojuši premjerministra Žana Marka Ero pārmetumi saistībā ar došanos «nodokļu trimdā» uz Beļģiju.

Depardjē iegādājies īpašumu Beļģijā un gatavojas pārcelties uz dzīvi nelielajā Nešinas ciematā, kas atrodas kaimiņvalstī, pavisam tuvu Francijas robežai. Tur jau apmetušies aptuveni 2800 bagātu francūžu, vairoties no sociālistu valdības pretrunīgi vērtētās ieceres aplikt ar 75% nodokli gada ieņēmumus, kas pārsniedz miljonu eiro.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins janvārī parakstīja dekrētu, ar kuru Depardjē tika piešķirta Krievijas pilsonība un tiesības maksāt salīdzinoši nelielo 13% ienākumu nodokli.

Francijas sociālistu valdība sākotnēji plānoja piemērot šo nodokli privātpersonām, bet Francijas Konstitucionālā padome šo lēmumu atzina par neatbilstošu pamatlikumam.

Tagad valdība iecerējusi piemērot šo nodokli uzņēmumiem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu