"Dzeguzīte" piedāvā dziesmu un aicina uz koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Bērnu vokālās grupas "Dzeguzīte" 40 gadu dzimšanas dienas lielā ballīte "Kas manim kaitēja putniņam būt…" notiks nākamsestdien, 2.aprīlī, plkst 15, Rīgas Kongresu namā. Sagaidot jubileju, ierakstīta arī jauna dziesma "Sveiks lai dzīvo!" (R.Pauls/G.Račs).

Koncerts un divas izlases

Koncerta pirmajā daļā skanēs jaunas Raimonda Paula un Kārļa Lāča dziesmas Intara Busuļa un ansambļa "Dzeguzīte" dalībnieku izpildījumā, bet otrajā daļā uz skatuves kāps viesmākslinieki – Linda Leen, Andris Daņiļenko, Jānis Paukštello, Harijs Spanovskis, Žoržs Siksna, Jelgavas Tirkīza zilais zemes koris, grupa „Limonāde” u. c. Klausītājus priecēs bijušie dzeguzēni: folkloriste Zane Šmite, operas solists Viesturs Jansons, dziedātāji Valters un Kaža, grupa "Putnu balle", žurnāliste Ilze Jaunalksne, aktieris Mārtiņš Egliens un citi. Koncertā skanēs tādas populāras dziesmas kā "Putniņš uz zara", "Pasakas un nesakas", "Anniņa vanniņā", "Dīvainā dziesmiņa", "Mafija" u. c.

Koncertā piedalīsies mūziķi: Kārlis Lācis (klavieres), Kaspars Zemītis (ģitāra), Andris Grunte (kontrabass), Mārtiņš Linde (bungas). Koncerta režisors Valdis Lūriņš.

Par godu šim skaistajam brīdim kompānija "Mikrofona ieraksti" plāno 2.aprīlī izdot divas jaunas grupas labāko dziesmu izlases. Vienā būs apkopotas dziesmas, kas ierakstītas no 1971.gada līdz 1990.gadam, bet otra izlase aptvers laika posmu no 1990.gada līdz pat 2011.gadam. Šādas apjomīgas izlases "Dzeguzīte" agrāk vēl nekad nav publicējusi. Abas CD izlases pirmo reizi būs pieejamas jubilejas koncerta norises vietā.

"Dzeguzīte"

Latvijas Radio bērnu vokālais ansamblis "Dzeguzīte" ir viens no populārākajiem bērnu ansambļiem Latvijā. Kopš 1973. gada ansambļa vadītāja ir Daila Martinsone. Ansamblī darbojas bērni vecumā no 3 līdz 13 gadiem. Ansamblī "Dzeguzīte" ir dziedājušas tādas Latvijā pazīstamas personības kā Latvijas Nacionālās operas solists Viesturs Jansons, dziedātāji Valters un Kaža (Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeisters), Gunārs Kalniņš, aktieri Mārtiņš Egliens un Leonarda Ķestere-Kļaviņa, tērpu māksliniece Kristīne Jurjāne, žurnāliste Ilze Jaunalksne, diriģents Farhads Stade un daudzi citi.

Ansamblim gadu gaitā ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar dažādiem latviešu komponistiem un mūziķiem, tomēr visproduktīvākā tā ir bijusi ar maestro Raimondu Paulu. Šīs sadarbības rezultātā ir tapušas neskaitāmas dziesmu programmas, cikli, muzikāli uzvedumi, ir izdoti CD ar dziesmām, kuras ir tuvas un mīļas jau vairākām klausītāju paaudzēm.

Bērnu vokālais ansamblis "Dzeguzīte" regulāri piedalās dažādos koncertos, konkursos, festivālos un labdarības pasākumos Latvijā un citur pasaulē. Ar lieliem panākumiem "Dzeguzīte" ir sniegusi koncertus Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Polijā, Somijā, Dānijā, Bulgārijā, Ukrainā, Moldovā, Beļģijā, Itālijā, Grieķijā un Amerikā.

Biļetes uz koncertu ir nopērkamas visās „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena – Ls 5 līdz 15.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu